Mehmet Ellibeş 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20.yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20.yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı

İşte AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 20. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesaj:

 

“Türkiye yakın tarihinin en büyük felaketi olarak gösterilen 17 Ağustos Marmara Depreminin üzerinden tam 20 yıl geçti.
1999 yılının 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece saat 03.02’de meydana gelen, büyüklüğü 7,4 olan ve yalnızca 45 saniye sürmesine rağmen bize bir ömür gibi gelen deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.
Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bolu, Bursa, Eskişehir ve Yalova’da can kaybına neden olan 120 km uzunluğundaki fay hattının kırıldığı bu depremin merkez üssü olan Gölcük, en çok kaybının yaşandığı yerdi.
Aynı zamanda bir Gölcüklü olarak, deprem felaketinin yarattığı acıyı hala yüreğimizin en derin yerinde ilk günkü tazeliğiyle hissediyoruz.
Hiçbirşeyin insan hayatından daha değerli olmadığı gerçeğinden hareket ederek, insanı öldürenin deprem değil, çarpık ve yetersiz yapılar olduğunu bu büyük felakette ciddi bir bedel ödeyerek hep birlikte öğrendik.
Depremde hasar gören 365 bine yakın bina binlerce vatandaşımıza mezar olurken, en az iki katı insanımız da yaralandı.
Hükümetimiz döneminde açık yüreklilikle belirtmek isterim ki, kentsel dönüşüm projeleri, imar düzenlemeleri ve eğitim konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Başta ilimiz olmak üzere, depremin etkilediği yerlerde yeni yerleşim yerleri kurularak halkımızın daha güvenli ve sağlam yapılarda hayatlarını devam ettirmesi imkanı sunuldu.
Bununla birlikte hala yapılacak çok şey olduğu gerçeğini de kabul etmek zorundayız.
Deprem gerçeğine karşı toplum olarak her zaman hazır olmamız gerektiğini asla unutmamalı ve kentsel dönüşümün devam etmesi için cesur adımlar atmayı hep birlikte sürdürmeliyiz.
Depremin ilk yıllarında çadır kentlerde, prefabrike yapılarda vatandaşlarımız birer depremzede olarak yaşam mücadelesi verdi. Kaybettiklerimizin yanında yaşadığımız ağır travmanın etkileri belki de farkında olmadan hala devam ediyor, hayatımızı etkiliyor.
Ancak bu büyük felaketin ardından da hayatta kalanlar olarak yaşama hep beraber, birlik olarak tutunduk. Sporda, sanatta başarılar elde eden depremzedelerimizin azmi hepimize ilham verdi, yaşama olan bağlılığımızı artırdı.
Büyük deprem felaketini hiçbir zaman unutmayacağız. Yaşadığımız acıları, aramızdan ayrılan vatandaşlarımızı, dostlarımızı, akrabalarımızı asla unutmayacağız. Ama bir yandan da geçmişten dersler alarak hayata tutunmayı sürdüreceğiz.
Bu vesileyle deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelerinin üzüntülerini en derin duygularla paylaşıyorum.
Geçmişten dersler alarak geleceğe daha hazırlıklı olmak adına üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeyi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

71 − = 63