MECLİSTE BU SORULAR SORULDU! FAKAT CEVAP GELMEDİ

İzmit Belediye Meclisi 2021 yılı ilk toplantısı bugün yapıldı. Mecliste, MHP’li meclis üyeleri İlker Kazan ve Engin Duymaz, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e Kocaeli Barosu binasının reklam duvarını sordu. Ve  Önerge’de şu ifadeler yer aldı: “Belediyemizin kültürel yerlerinin tanıtımı yapılması gerekirken neden sadece başkanımızın reklamı yapılmaktadır? Büyükşehir belediye başkanı adayı iseniz neden kendi cebinizden ya da partiniz vasıtasıyla masraf yapmıyorsunuz? Belediye başkanı seçildiğinizden bugüne kaç liralık belediye kasasından reklam ödemesi yapılmıştır?

“O DUVARI BİZ DE KULLANACAK MIYIZ?”

Reklam için yıllık 85 bin TL 4 yıllık 340 bin TL ödeme yapılan baronun bulunduğu binada da sadece sizin reklamınız mı olacak? Yoksa diğer 11 ilçede CHP den aday olacak belediye başkan adayları da kullanacak mı? O duvarda bizde aday olursak ücretsiz kullanabilecekmiyiz? Kullanabileceksek rezervasyon kaç ay yada kaç günlük ve nereden yapılacak? Sonuçta o duvar 05.06.2024 yılına kadar belediyemizce 340 bin TL’ye kiralanmıştır.

“ŞAHSİ REKLAMLAR”

Sadece sizin için ödenen reklam paraları tüyü bitmemiş yetim hakkına girmekte midir?

Seçime kadar İzmitlilerin verdiği vergilerle siz şahsi reklamlarınızı ödemeye devam edecek misiniz?

Reklamlarınızdan bazıları domates, patlıcan reklamıdır. Ekilen alanlarımızdan ne kadarlık bir ürün hasadı olmuştur?

Aralık ayı kaç ton ürün elde edilmiştir?

Ne kadarlık masraf yapılmıştır?

“ÖNERGELİK KONU DEĞİL DEDİ”

Önergelerin ardından toplu cevap veren Başkan Hürriyet “Burada evet siyaset de yapılacak ama bunlar önergelik konu değil. Hiçbir şeye cevap veremeyecek değiliz ama gerçekten Meclis’in karar alması gerektiği konuları gündem maddesi yaparsak meclisi daha işlevsel kullanırız. Bazılarına yeni cevap vermişim bir daha veriyorsunuz. Müdürlükte çalışan arkadaşlarımızın da dünya kadar işi var.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 3