Masa tenisi kursuna yoğun ilgi 

 Büyükşehir ücretsiz spor okulları kapsamındaki masa tenisi branşı ile öğrencilerin düşünce gücü ve refleksleri pekiştiriliyor

Birçok branşta uzman eğitmen kadrosu ile spor imkânı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sağlıklı yaşama yönlendirmek amacıyla hayata geçirilen kış dönemi Ücretsiz Spor Okulları projesinde açılan masa tenisi kursuna özellikle minikler yoğun ilgi gösteriyor.
ÇOCUKLAR OKULLA İLE BİRLİKTE

Çocukların düşünce gücü ve refleks gelişimi adına başlatılan kurs sayesinde minikler, hem spor yapıyor hem de sosyalleşerek eğlenceli vakit geçirmenin tadını çıkarıyor. 10 branşta açılan Kış dönemi Ücretsiz Spor Okulları kursları ile çocukların okulla ile birlikte derslerini daha verimli ve kaliteli geçirmelerini hedeflediklerinin altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, isteyen tüm çocukların ücretsiz masa tenisi kursundan faydalanabileceğini belirtti.

ALANINDA UZMAN ANTRENÖR EŞLİĞİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları masa tenisi kursuna katılan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin, masa tenisinin tüm inceliklerini, tüm ayrıntılarını uygulamalı olarak öğrenirken, kendi aralarında yaptıkları maçlarla öğrendikleri bilgileri pekiştirme fırsatı buluyorlar.  Alanında uzman antrenör eşliğinde haftanın 2 günü 1’er saat ders alan öğrencilere forehand, backhand, düz top, kesik top gibi teknik terimlerin öğretildiği masa tenisi eğitimleri; ayrıca reflekslerin gelişimi, hızlı karar verme, hızlı hareket etme gibi fonksiyonları arttırarak vücut gelişimine fayda sağlıyor.

DENGE, GÜÇ VE ESNEKLİK

Masa Tenisi kursunda öğrencilere teknik ve taktik bilgiler aktarılıyor. Heyecanlı ve eğlenceli bir spor dalı olan masa tenisi yararları bakımından da dikkat çekiyor. Masa tenisi düzenli oynandığında fiziksel ve zihinsel gelişime olumlu katkılar sağlıyor. Kasların doğal yollarla ve komple çalışmasını sağlayan masa tenisini oynarken vücudun hem üst hem de alt bölgesi sürekli olarak hareket ediyor. Denge, güç ve esneklik gereksinimi dolayısıyla kasların yanı sıra eklemler de oyun boyunca çalışır vaziyette oluyor ve güç kazanıyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 57 = 58