MAALESEF”YENİ VİRÜS İLÇEMİZE GELDİ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Sertan Acar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kapsamında Covid-19’a bağlı salgında yeni bir dalga yaşatan Hindistan kaynaklı Delta varyantının İlçemize geldiğini açıkladı.

MUTANT VİRÜS GÖLCÜK’E GELDİ
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Sertan Acar
, “Mutan, virüs bizim hastanemizde de var. Diğer virüse oranla daha çabuk ilerliyor. Yoğun bakımı ikiye ayırdık temiz yoğun bakım ve Covid-19 hastaları için. Yoğun bakımda yatan tüm hastalarımız aşı karşıtı hastalar. Aşı olan hastalarımız çok hafif ve evlerinde atlatıyorlar. Aşı olup hastanede olan hastamız yok.  Çok ciddi bir virüs çeşidi olmakla kalmıyor aynı zamanda mevcut önlemlerimiz bu virüse yetmeyebiliyor. Daha dikkatli olmalı, Mutlaka aşı olunmalı. Vatandaşlar sadece kendilerini korumuş olmuyor ayrıca ailesini, sevdiklerini hatta tüm toplumu korumuş oluyorlar” ifadelerini kullandı.

AŞI KONUSUNDA SÖYLENTİLER GERÇEK DEĞİL
Salgına karşı en büyük silahlarının aşı olduğunu her fırsatta hatırlatan Acar “Ölümlerin ve vakaların azalması, bizi rehavete sevk etmemeli. Önlemlerimizi yine alacağız. Özellikle de aşımızı mutlaka olacağız. Çünkü salgından ancak aşı sayesinde kurtulabiliriz. Virüse karşı güçlü olan silahımız aşımızı olalım. Aşı toplumsal olarak bağışıklık sistemlerini güçlendiriyor. Hastanemizde vatandaşlarımızın aşı olmaları için 4 poliklinik açtık. Aynı zamanda İlçe Sağlık Müdürlüğünün de mobil aşı aracı hizmet veriyor. Aşı konusunda söylenen söylentiler, gerçek değil. Bu söylentilere itibar etmeyelim. Sağlığımız için bu aşılarımızı olalım” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEZER’E TEŞEKKÜR
“Pandemi sürecinde Gölcük Belediyesi, hep yanımızda oldu. Gölcük Belediyesi Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Polikliniğinde aşı uygulama alanında aşı olmak için gelen vatandaşlarımızın bekleme alanına güzel bir tente yaptı. Vatandaşların yağmurdan ve güneşten korunmasına destekte olundu. Gölcük Belediye Başkanımıza verdiği tüm destekler için vatandaşlarımız ve çalışanlarımız adına teşekkür ederim” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 4