LİDERLERDEN EYT’YE “NOTER TASTİKLİ” TAAHHÜTNAME

Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK ve EYT İl Dernekleri Başkanları siyasi parti liderleri ile online ortamda gerçekleştirdikleri toplantılarla gündemden düşmüyorlar.

EYT’ liler sırasıyla CHP, Yeniden Refah Partisi, İyi Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları ile online toplantılarda bir araya geldiler.

AİLE DESTEK SİGORTASI
EYT’ liler ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ile bir araya geldi. Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK’ ın; EYT sorununun çözümü ile ilgili yönelttiği sorulara CHP lideri “Aile Destek Sigortası” önerisi ile karşılık verdi. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) nun 102 sayılı sözleşmesine dikkat çeken KILIÇDAROĞLU; “Sözleşmenin 9.maddesinin yürürlüğe alınarak tesis edilecek “Aile Destek Sigortası” ile mağdur olan EYT’ lilerin mağduriyetlerini gidermek mümkündür” dedi.

BORÇ-FAİZ-ZAM-VERGİ EKONOMİSİ
Yeniden Refah Partisi lideri Dr. Fatih ERBAKAN ile de online toplantı yapan EYT’ lilerin soruları karşısında ERBAKAN; hükumetin kaynakları paylaşımda adaletli davranmadığı konusunun altınız çizerek “Borç, faiz ve bunları karşılamak üzere de zam ve vergi kavramları üzerine kurulmuş olan bir ekonomi politikası uygulanıyor. Memura, emekliye, EYT’ liye gelince sineğin yağı hesaplanıyor ama imtiyazlılara gelince devletin kaynakları sular seller gibi akıtılıyor” sözleri ile iktidarı eleştirdi. Kaynakların doğru ve adaletli paylaşımı ile EYT dahil olmak üzere bir çok mağduriyetlerin çözümünün mümkün olduğunu belirtti.

BİZ EYT SORUNUNU ÇÖZMEYE TALİBİZ
EYT’ liler online toplantılar serisinin üçüncüsünde İyi Parti Lideri Meral AKŞENER ile bir araya geldiler. Akşener toplantıda “Biz EYT sorununu tek başımıza çözmeye talibiz. EYT konusu görmezden gelinecek ve çözülmeyecek bir mağduriyet değildir. Bu anlamda tek başına iktidar olmaya da talibiz ama Başkanlık sisteminde, yönetimde söz sahibi olmak için ittifaklar şart. EYT konusunda aynı ittifak içindeki partilerin, ayrı ayrı çalışmaları mutlaka vardır. Dernek yönetimi olarak sizler bu çalışmaları toparlayıp; çalışmaların ortak noktalarını bir araya getirebilirsiniz. Sonrasında ise aynı ittifak içinde olan partilerin ortak EYT çözüm önerisi olarak açıklama yapılabilir” dedi.

15 ŞUBATI BEKLEYİN…
EYT’ liler son olarak Gelecek Partisi Lideri Ahmet DAVUTOĞLU ile buluştular.  DAVUTOĞLU; “EYT konusu da dahil olmak üzere zihnimizde netleşmiş çözüm önerileri var. Bunlardan ilki güçlendirilmiş parlamenter sistem. Bu konudaki en kapsamlı öneriyi biz sunacağız. İkincisi tüm yolsuzlukların önüne geçecek olan Temiz Siyaset Belgesi. Bunu da çok yakın bir zamanda açıklayacağız. Bunların hemen ardından 15 Şubat tarihinde; Gelecek Partisi olarak EYT konusundaki çözüm önerilerimizi de duyurmayı planlıyoruz.” Şeklinde cevap verdi.

ÖZÜPAK’ TAN ABO HATIRLATMASI
Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK; siyasi parti liderleri ile yapılan online toplantıların tamamında liderlere “Aylık Bağlama Oranları” ABO konusunu hatırlattı. 2000 yılından önce %78 olarak uygulanan ABO’ nun sırasıyla 2002 yılında %46-48 seviyelerine 2008 yılında da;  mevcut iktidar yönetiminde çıkarılan 5510 sayılı kanun ile %28 seviyesine düşürüldüğünün altını çizdi. ABO oranında yapılan bu oransal düşüş nedeniyle bağlanacak olan emekli maaşlarının, neredeyse “sosyal yardım” niteliğine gerilediğini hatırlattı. ÖZÜPAK’ a göre bu karar kaynak yetersizliği ile açıklanamaz. Ancak eldeki kaynakların yanlış kullanımlarının bir sonucu olabilir.

NOTER TASDİKLİ TAAHHÜTNAME VE AÇIK OTURUM DAVETİ
Marmara EYT Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK; siyasi parti liderleri ile yapılan toplantılarda; siyasilerin bugüne kadar EYT konusunda bir çok vaatte bulunduğunu hatta bazı partiler tarafından seçim beyannamelerine bile taşındığını ama seçimlerden sonra verilen sözlerin tutulmadığının altını çizdi. Bu yüzden ÖZÜPAK, yapılan online toplantılarda, EYT’ ye tam desteklerini açıklayan siyasi parti liderlerinden vaatleri ile ilgili olarak noter tasdikli taahhütname vermelerini talep etti. Liderlerin tamamı taahhütname verme konusunu kabul ettiler.
Ayrıca ulusal kanallardan birinde yapılması ve siyasi parti liderlerinin bir araya getirilmesi planlanan açık oturum program davetini de online toplantıya katılan tüm liderler “memnuniyetle katılacaklarını” ifade ederek kabul ettiler.

Marmara EYT Federasyonu yönetimi adına
Bşk Gönül Boran Özüpak

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 3