LGS’ye girecek adaylar dikkat! Bakan Selçuk açıkladı

LGS’ye girecek adaylar dikkat! Bakan Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilerin sınav esnasında maskelerini çıkarabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Her öğrenci için okullara maske gönderildi. Bu konuda çok dikkatli ve kararlıyız. Maskedeki esnekliğimiz, Bilim Kurulu’nun önerdiği şekilde ‘sınav esnasında sosyal mesafenin korunması ve sınav bitiminde tekrar takılması şartıyla çıkarılabileceği’ yönündedir” ifadelerini kullandı.

UZMANLARDAN LGS TAVSİYELERİ: DENEME SINAVINI MASKE TAKARAK ÇÖZÜN

Liselere Geçiş Sınavı‘na (LGS) az bir süre kala uzmanlardan öğrenci ve velilere yapılması gerekenlere yönelik uyarılar geldi. Sınav esnasında maske takmayı tercih edecek olan öğrencilerin  evde çözdükleri deneme sınavlarında da maske takmasını tavsiye eden uzmanlar; deneyimi artırmak, adapte olmak ve süreyi doğru kullanmak için sık sık deneme sınavı çözülmesini öneriyor.

Telafi eğitimi 31 Ağustos’ta başlayacak

Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi, 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Yüz yüze telafi eğitimleri üç hafta sürecek ve ders yılında destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Bu süreçte, öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafiye yoğunlaşılacak.

Özel okullar ise 15 Ağustos itibarıyla öğrencilerinin gereksinimlerini dikkate alarak en az üç hafta olacak şekilde, yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitiminin başlangıç tarihini ve süresini kendileri belirleyecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

71 + = 76