Kütük “Karaborsacılara fırsat vermeyin”

Bakkallarda kolonyanın tükendiğini belirten Kocaeli Bakkalcılar Odası Başkanı Bayram Kütük, “Tüketicilerimizin bu süreçte ihtiyacının fazlası ürün alması enflasyonu olumsuz etkileyeceği gibi Türk Ticaret kanununda yasak olan stokcu ve karaborsacılara da fırsat verecektir” dedi

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, korona virüs tehlikesiyle alakalı yaptığı açıklama kolonya sıkıntısı çektiklerini ifade etti. Kütük ayrıca vatandaşın çok fazla panik yaptığını sakin bir şekilde hayatına devam etmesi gerektiğini ifade etti.

KARABORSACILARA FIRSAT VERMEYİN

Son günlerde zor bir dönemden geçiyoruz, Millet olarak Devletimizin belirlediği kurallara riayet ederek hareket edersek Allah’ın izniyle bu sıkıntılı süreci de aşacağız. Biz millet olarak paylaşmayı ve dayanışmayı seven bir milletiz. Burada asıl görevin tüketicide olduğunu bilmeliyiz. Tüketicilerimizin bu süreçte ihtiyacının fazlası ürün alması enflasyonu olumsuz etkileyeceği gibi Türk Ticaret kanununda yasak olan stokcu ve karaborsacılara da fırsat verecektir.

İHTİYACINIZ KADAR ALIN

Bazı provokatörlerin bilinçli olarak çıkardıkları algıya kapılarak gereksiz stok yapılmamalı ve daha önemlisi virüsten korunmak için ucuz diye sağlığımıza doğrudan zarar verecek merdivenaltı kalitesiz dezenfektan ürünlere yönelim olmamalı.  İsrafa sebebiyet verip stok yapmak yerine ihtiyaç kadar alısverişinizi 7 gün 24 saat hizmetinizde olan, yerine göre çocuğunuzu bile emanet edebildiğiniz ve güvenilir ticaret yapan esnaflarımızdan yapmanız bu süreçte hem zor bir dönemden geçen yerleşik esnafımıza destek olacak hem de arz-talep

PANİĞE GEREK YOK

Korona virüsü tehlikesinden bakkal esnafının nasıl etkilendiğini açıklayan Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, Normal hayatımıza devam edeceğiz. Ellerimizi sık sık yıkacağız. Paniğe gerek yok” dedi. Bakkallarda kolonyanın tükendiğini de ifade eden Kütük, “Bakkallarımızda kolonya sıkıntısı çekiyoruz. Memlekette kolonya yok. Vatandaş panikte, çok alışveriş yapıyor bir şey olacakmış gibi. Aslında bunlara pek gerek yok. Bakkalların yanı sıra marketlerde de yok” dedi.

MAKARNA SIKINTISI YOK

Sözlerini sürdüren Başkan Kütük, “Birkaç kolonya fabrikasını aradım son durumu sordum. Etil alkol bulamadıklarını, siparişleri yetiştiremediklerini söylediler. Tabi dışarıya da kolonya, maske gibi ihracat yapıldı. Makarna, yağ gibi gıda maddelerinde bir sıkıntı yok. Makarnacılar Dernek Başkanı da açıklama yaptı. Türkiye’ye iki yıl yetecek kadar makarna stokları varmış. Vatandaş normal hayatına devam etmeli. Tabi kendiyle ilgili radikal kararlar da almalı” diye konuştu.

KOLONYA TUTUYORLAR

Oda üyelerinin bakkallardaki hijyene de önem vermelerini isteyen Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, Bizim bakkallar da tabi hijyene önem vermeli çünkü sürekli parayla uğraşılıyor. Bakkallarımız gelen vatandaşa korona virüsü tehlikesine karşı alınan tedbirler kapsamında kolonya tutuyor. Bunu bütün bakkal esnafımıza yaptırmamız lazım” ifadelerin kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

90 − = 88