Kurtuluşun ve Kuruluşun Partisi 97 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Kuruluşunun 97’inci kuruluş yıldönümünde Gölcük CHP İlçe Başkanlığı tarafından Anıta çelenk sunarak kutladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Kuruluşunun 97’inci kuruluş yıldönümünde kutlamasına CHP İl Yöneticisi İsmet İşeri, Gölcük CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve yönetimi Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Korkmaz, Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ile birlikte törene katıldılar.

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi Gürel yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi:

Gürel “Büyük Atatürk, Sayım Genel Başkanım, Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresinde attığımız, 9 Eylül 1923’te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97’nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç; girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir, ilke ve Devrimleriniz ile ll. Yüzyıla Çağırı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi’nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

86 + = 87