KUR’AN-I KERİM SESLERİ GÖLCÜK ÜLKÜ OCAKLARINDAN YÜKSELDİ

Gölcük ülkü ocaklarının yeni başkanı Taner Koç, ülkücü camiada uzun yıllar hizmet vermiş,  her kademede görev almış  ve ocak terbiyesiyle yetişmiş bir isim olması dolayısıyla göreve atandığı ilk günden bu yana adından ve çalışmalarından sıkça bahseder olduk.
Gölcük’te  iş insanı olan, Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Koç, görevine çok dinamik başladı. Göreve geldiği gün itibariyle projelerini hayata tek tek geçirmeye başlayan genç başkan, bir gelenek olan Perşembeyi cumaya bağlayan geceler Gölcük ülkü Ocaklarında Kur’an-ı Kerim okumamıza dostlarımızı bekliyoruz diyor.
 Koç; “Türk İslam Ülküsünü, aldığı her nefeste, ayağını bastığı her karış toprakta iliklerine kadar hisseden, vatan, bayrak,  aşkıyla yüreği coşan, tunç bileklilerin çatısı olan, Ülkümüz Türklüktür, evimiz ülkü ocaklarıdır inancıyla toplandığımız yuvamızda;
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan yardımcılarımız, Koray KESKİN, Yasin DÜKMEN, Öğetay BAL ve Tuğrul ÖZTÜRK beyefendiler, İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Savaş TOPRAK ile birlikte eski ocak başkanlarımız ve tüm ülkücü kardeşlerimle, Cuma gecesi okumamızı, İslama, Türklüğe hizmet etmiş büyüklerimize ve tüm Şehitlerimize ithaf en Kur-an tilavetimizi gerçekleştirdik. Rabbim Kabul etsin İnşallah” ifadelerini kullandı.
-Hepimiz ismini biliriz ülkü ocaklarının, ama orada ne var, ne yok diye içine girmediysek bilmeyiz. İşte Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Taner Koç’a sorduk! Bizlere Ülkü Ocaklarından biraz bahseder misiniz ? Ocakta ne olur? Gençler orada ne yapar?
Koç; “Bu mukaddes ocağımız, Türk milleti için yapılabilecek her türlü fedakârlığın altyapısını oluşturur.
Ülkü Ocakları’na giden gençlerimiz, ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip, Türk’ün töresini özünde benimsemiş, İslam’ın ahlak ve faziletlerini yüreğinde taşıyan vatan evlatlarıdır.
Ülkü Ocakları, haftanın 7 günü açıktır.
Perşembeyi cumaya bağlayan geceler Kur’an-ı Kerim okunur ocağımızda. Her perşembe akşamı şehitlerimiz ve geçmişlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim okumalarımız gönüllülükle devam edecektir.
Ülkü Ocakları’na ilk defa gidecek olanlar istedikleri zaman gidebilirler.
Kimse neden geldiğini sormaz, ocağın çayı ikram edilir.
Her Ülkü Ocağı’nda mescit bulunmaktadır.
İsteyen abdest alıp, namazını kılabilir.
Ülkü Ocakları siyaset yeri değildir.
O yüzden genelde ideolojik konular (Türk-İslam Ülküsü, İlay-ı Kelimetullah Davası, Türk Cihan Hakimiyeti) konuşulur.
Haftanın belirlenen günlerinde genç ülkücülere dinî, ideolojik ve gündem konularını içeren seminerler verilir.
Ülkü Ocakları aslında bir  eğitim yuvasıdır.
Şahsımın da yetişmiş olduğu bu mukaddes ocakta, Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlak ve faziletini benimsemiş ve benimsetmeye emek sarf etmenin hazzını yaşamaya Türk gençliğini davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 1 =