Kümelenme ve İMES Kariyer ile sanayinin gücü artacak

Başkan Büyükakın, 308 işletmenin aktif olarak faaliyet gösterdiği İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret etti.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 2020 yılı itibari ile yüzde doksan doluluk oranına ulaşan ve 32’si yabancı sermayeli olmak üzere 80 tanesi küçük sanayi sitesi ile toplamda 308 işletmenin aktif olarak faaliyet gösterdiği İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimini ziyaret etti. İMES Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişim süreçleri, yenilikçi vizyon projeleri ve bölgede üretilen yüksek katma değerli ürünlerin durumu hakkında bilgi aldı. “Sanayicimizin, girişimcimizin ve ülkenin kalkınmasına katkı sunan tüm yatırımcımızın yanındayız” mesajını veren Başkan Büyükakın, “Emeğiyle alın teri döken, iş ve aş imkanı sağlayan iş insanlarımızın gücüne güç katmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz” dedi.

308 İŞLETMEDE 8500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

İMES OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Tokkan, İMES OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Bölge Müdür Onur Kesici, Kocaeli Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Koç ve İMES OSB’nin diğer yöneticileri de ziyarette hazır bulundu. İnsan kaynağı alanında Doğu Marmara Bölgesi’nin ilk ve tek olma özelliğini barındıran “İMES OSB Uygulamalı İleri Mühendislik ve Mükemmeliyet Merkezi” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile 16 Milyon TL’lik yatırım alarak dikkatleri üzerine çeken İMES OSB, Ağustos ayında da 32 fabrikanın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın online olarak katılımlarıyla açılmıştı. İMES Dilovası OSB, kurulduğu günden bu yana hızla ilerleyen ve aynı zamanda yılda 750 Milyon Dolar ihracat kapasitesine ulaşmış işletmelerin olduğu büyük bir makine kümesi haline gelmesini takdir eden Başkan Büyükakın, sekseni küçük sanayi sitesinde olmak üzere toplam 308 işletmede 8500 kişi istihdam edildiğini bilgisini de aldı.

“İMES’İN PROJELERİNİ YAKINDAN İZLEMEKTEYİZ”

“Kocaeli, imalat sanayi için cazibe merkezidir” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Ülke ekonomisine ürettiğimiz ürünler ile katma değer oluşturan bir şehrimiz var. İMES Dilovası OSB, gerçekleştirdiği vizyon projeler ile sanayinin olanaklarının gelişmesine öncülük ediyor. Büyükşehir olarak İMES’in projelerini yakından izlemekteyiz. Başta istihdam olmak üzere katma değer katacak oluşturan tüm projelerde birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu. İMES OSB’nin mevcut durumu ve ortaya koyduğu yeni üretim anlayışı hakkında detaylı bir sunum da alan Başkan Büyükakın, ortaya koyulan emek içinde teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

TOKKAN, “GÖRDÜK Kİ EN BÜYÜK İHTİYAÇ İNSAN KAYNAĞIDIR”

Geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımı ile temel atma töreni gerçekleştirilen İMES Uygulamalı İleri Mühendislik ve Mükemmeliyet Merkezi’nin en temel amacı insan kaynağı yetiştirmek. Bünyesinde 20’nin üzerinde makine sektörüne yönelik eğitim programı düzenlenecek. Bu eğitim programları ile KOMEK iş birliği yapılarak, her eğitim alan birey için KOMEK sertifikası verilecek. Bölgemizde bulunan işletmelerin halihazırda en büyük ihtiyaçları insan kaynağıdır diyen İMES Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan “Bölgemizde iki tane envanter çalışması yaptık. Bu envanter çalışmalarında gördük ki en büyük ihtiyaç insan kaynağıdır. Bizler de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile “Mükemmeliyet Merkezi” projemizi ortaya çıkardık. Faaliyete geçince bölgemizde bulunan işletmelerin insan kaynağı ihtiyaçlarına çözüm geliştirecek” açıklamasını yaptı.

SAVUNMA VE OTOMOTİV YAN SANAYİ KÜMESİ KURULUYOR

İMES Dilovası OSB, ağırlıklı makine sektörüne yönelik hizmet sunan işletmeler ile doğal makine kümesi haline de geldi. İMES OSB, belli dönemlerde ASELSAN, Donanma Komutanlığı gibi kurum ve kuruluşlarla nihai tüketicilerin satın alma kararlarını doğrudan etkileyen organizasyonlar da gerçekleştiriyor. İMES OSB’nin Savunma sanayisine ürün ve hizmet üreten 34 işletmesi ile küme kurduğu bilgisini de Başkan Büyükakın’a sunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, Doğu Marmara Bölgesi’nde Otomotiv sektörünün gelişmiş olması, İMES işletmeleri tarafından büyük avantaj olduğunu da dile getirdi. “Bu nedenle bölgede faaliyet gösteren 30 işletme ile “Otomotiv Yan Sanayi” kümesi kuracağız” diyen Tokkan, “Altyapısı hazırlanan kümeleri gelecek aylarda tanıtmayı hedefliyoruz. Üretimin ve istihdamın yanında olan ve bizlere desteklerini her daim sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Şunu da söylemek isterim ki kümelenme ve İMES kariyer ile sanayinin gücü artacak” ifadelerini de sarf etti. Ziyaret karşılıklı yapılan görüş alışverişin ardından sona erdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 8