GÖLCÜK’TE YIKIM BAŞLADI!

Asrın felaketi 17 Ağustos depreminin merkez üstü Gölcük, diğer anlatımıyla binlerce insanını göçük altında kaybeden bir şehir. Depremin acı sonuçlarını en iyi bilen ve yaşayan Gölcük’te büyük bir dönüşüm ve ilçenin çehresinin değişeceği projenin yıkım süreci başladı.

Gölcük’ün merkezinde yapılacak kentsel dönüşümde hak sahipleri ile anlaşma sağlandı. Boşaltılan alanların yıkımı 16 Ocak Pazartesi günü bugün başladı.

ÖRNEK BİR PROJE OLACAK

Bakanlar Kurulu tarafından 2015 yılında riskli alan ilan edilen Gölcük merkezde 46 dönüm arazide başlatılan, D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, Aydınbey Deresi ile 20. Sokak arasında yer alan ilk etap olan 36 dönüm alanda yarın alana giriş ve çıkışlar yasaklandı.

15 OCAK’A KADAR BOŞALTILMASI İSTENMEŞTİ

D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, Aydınbey Deresi ile 20. Sokak arasında yer alan ilk etap olan 36 dönüm alanda başlayan kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ile anlaşma tamamlandı. TOKİ anlaşmaları tamamladıktan sonra hak sahiplerine Gölcük Belediyesi üzerinden tebligatları gönderilmişti. Ekim ayında TOKİ 620 bağımsız bölümde bulunan ev ve iş yerlerinin 15 Ocak’a kadar boşaltılarak teslim edilmesini istenmişti.

KİRA YARDIMLARI YAPILACAK

Ev sahillerine ayda 1700 lira kira yardımı, kiracılara iki kira bedeli kadar taşınma parası, iş yeri sahiplerine ise iş yerleri yapılıp teslim edilene kadar kira yardımı yapılacak.

PROJE BİTTİĞİNDE BAMBAŞKA BİR KENT MEYDANINA KAVUŞACAĞIZ

Dönüşüm Gölcük’te büyük bir değişime neden olacak. İlk etabının altında 900 araçlık kapalı otopark olacak. Proje bittiğinde bambaşka bir kent meydanına kavuşacak.

Fotoğraflar: Rıfat Uzuner

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 4