KÖZLENMİŞ SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Doğal antibiyotik olarak görülen sarımsak içerdiği besin değeri ve vitaminler sayesinde birçok hastalığa şifa kaynağı oluyor. Tıbbi açıdan da kabul gören mucizevi besin sarımsağı közleyip her gün yerseniz sağlığa olan etkisi şaşırtıyor. Peki her gün 6 diş sarımsağı közleyip yerseniz vücudumuza ne gibi faydaları sağlıyor. İşte sarımsağı közleyip yemenin inanılmaz faydaları…

Sarımsağın faydalarını elbetteki saymakla bitiremeyiz. Yüzyıllar boyunca çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan sarımsağın faydaları tıbben kanıtlamış şimdilerde ise alternatif tıbbın vazgeçilmez kaynağı olmuştur. Sarımsağı özellikle ızgarada pişirip yediğinde etkilerini çok daha çabuk görmeniz mümkün.

Antibiyotik görevi üstlenmesiyle gribin öncüsü olan sarımsağın faydaları sadece bununla sınırlı kalmıyor. İşte 6 adet ızgarada pişmiş sarımsak yediğinizde 24 saat içinde olacaklar:

KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜZENLER: Kolesterol seviyesini düzenler, damarların temizlenmesini sağlayarak kalp hastalıklarından korur.

DOĞAL ANTİBİYOTİK KAYNAĞI: Doğal antibiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribi önler.

BİRİKEN AĞIR METALLER: Vücutta biriken ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.

HÜCRELERİ TEMİZLER: Yüksek besin içeriği sayesinde halsizliği ortadan kaldırır.Hücreleri temizler ve bu hücrelerin uzun ömürlü olmasına yardım eder.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =