“Koranalı varken çalışmak istemiyorsanız yazın istifanızı çıkın”

Ülkemizin en büyük market zincirlerinden olan A101 marketinin Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Hürriyet şubesinde çalışan personelde yapılan test sonucu pozitif çıktı.

Gazetemize gelen bilgi ve iddialara göre yaklaşık 10 gün önce A101 marketler zincirinin Kavaklı Mahallesi’nde bulunan Hürriyet şubesinde çalışan bir kadın personelin Covit-19 testi pozitif çıkıyor. Personel, mağaza sorumlusu ve müdürünü konu ile ilgili uyarıyor,  14 gün tedbir ve korunma süresi için izin istiyor.

Mağaza sorumlusu ve müdürü olan Emre Ç.  Beyefendi iddialara göre “Koranalı varken çalışmak istemiyorsanız yazın istifanızı çıkın” diyor.  

Personel kendimi değil “ailemi” düşünüyorum dedi.

A 101 Hürriyet şubesi personeli açıklamasında “Babam kalp hastası ve çalışma arkadaşımın Covit-19 testi pozitif çıktıktan sonra kendilerinden izin istedim, mağduriyetimi anlattım, babamın hastalığını anlattım ve her gün işe gelmekten korkar olmuştum, çünkü ben temas etmediysem bile diğer arkadaşlarımdan virüs kapıp bulaştırabilirdim. Bu korkuyla ancak bu kadar çalışabildim, mağaza sorumlumuz ve  müdürümüz  Emre Ç.  “Koranalı varken çalışmak istemiyorsanız yazın istifanızı çıkın” diyordu her fırsatta.

Mecbur kalarak işimden istifa ettim. Bu süreçte yapılanın adil olmadığını düşünüyorum, biz orada alnımızın teriyle saatlerce ayakta kalarak ekmek paramızı kazanmanın derdindeydik, amacımız işten kaçmak olmadı hiçbir zaman. Sadece kalp hastası olan babama bir şey olmasından çok korktum” dedi.

Biz gazete olarak vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve mağdur edildiği her noktada onların sesi olmaya devam edeceğiz, gazetemize gelen bu iddiayı sayın yetkililerimizin bir ihbar kabul etmesini ve ülkemizin dünyanın baş etmeye çalıştığı bu virüsle her gün binlerce insanımız hastalığa yakalandığını,   her gün bu virüs yüzünden vatandaşlarımızı kaybettiğimizi hatırlatmak isteriz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

70 − 60 =