KONGRE 20 ŞUBAT’TA

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantılarını parti binasında düzenledi. Yasa toplumun aydınlık yüzü olduı Toplantıya CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi, CHP Gölcük Belediye Meclis Üyesi Türkan Çimen ve partili kadınlar katılım gösterdi.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan İşeri, “Bugün Medeni Kanun’un Kabulü’nün 94. yıldönümü. 17 Şubat 1926’da kadınla erkeği eşit kılan Medeni Kanun’la birlikte kişiler hukuku, aile, miras, eşya hukuku ilişkilerinde, dini hukuk yerine laik hukuk kabul edilmiştir. Yasa, özellikle kadınlara tanıdığı haklar açısından toplumun aydınlık yüzü olmuştur” dedi.

 

Yolumuzu aydınlatan herkesi minnetle anıyoruz Başkan İşeri, “Medeni Kanun, kanun önünde kadın – erkek eşitliğini kabul ederek kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır. Kadınların hak ve özgürlüğü, demokratik ortamlarda gelişir. Kadınlara fırsat eşitliği sağlayacak politikalar üretilmesi ve bu eşitliğin önündeki engellerin kaldırılması gerekir. Bu kanunun kabulü, aydınlık dönemin habercisi ve onurumuzla yaşamamızın güvencesi olmuştur. Bu vesile ile bir kez daha, başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yolumuzu aydınlatan herkesi minnetle anıyoruz” dedi

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 1 =