KOCAMAN’DAN GÖVDE GÖSTERİSİ

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman 15 Ocakta yapılacak olan kongre öncesi Esnaf Odası başkanlığına yeniden adaylığını oldukça geniş bir katılımla açıkladı.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman 15 Ocak’ta yapılacak olan kongre öncesi görevine devam eden Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kocaman, önümüzde ki dönem için  yeniden aday olduğunu yoğun katılım gösterilen bir basın açıklamasıyla açıkladı.

 

Adaylık açıklama programına Gölcük Belediye meclis üyesi İbrahim Kılıç, Gölcük Belediyesi meclis üyesi Murat Ağacan,   Kocaeli CHP il Saymanı İsmet İşeri, Gölcük MHP Başkanvekilleri Çetin Çıldır, Naim İşeri, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Gölcük’ün eski  Belediye Başkanlarından Şaban Aktürkoğlu, Önce ki dönem Gölcük Belediye Başkan yardımcısı Levent Değirmenci, Eski Gölcük  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Seslikaya, Gölcükspor’un efsane Başkanı İsmail Gençdemir,  Eski Gölcükspor Genel Kaptanı Musa Şenol, önceki dönem Gölcük TDH ilçe Başkanı Hakan Bıçakçı, Eski Bakkallar Odası Başkanı Faruk Saral, ilçemizin efsane müdürlerinden Gölcük Kaymakamlık Emekli Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük’lü iş insanları Fahrettin Büyükoğlu, Ali Yılmaz, Necdet Gökçe, Cafer Özgen, Faruk Gezen, Halit Kodal, Selahattin Boz, STK Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ile çok sayıda esnaf katılım gösterdi.

“ÇOK DUYGUSALIM”

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’ın bugün adaylık açıklaması bir hayli kalabalıktı. Başkan Kocaman konuşmaya başlarken biraz duygusaldı. Ve sözlerine şöyle başladı;  ‘Öncelikle çok duygusalım.  Neden?

Bizim Gölcük’te eski bir garaj kahvemiz vardı. Garaj Kahvemiz eskiden sorunların çözüldüğü, kardeşlerin korunduğu, ellerin öpüldüğü yerdi. Ben ilk aday olmadan yine o kahveye giderek işte bu masada oturan aksakallı, beyaz saçlı ağabeylerimle görüş alışverişi yaptım. O gün bana destek olanlar bugünde yanımda.

Görevim boyunca vermiş oldukları görüşleri, fikirleri, öğütleri bizlere vermiş oldukları elleri, hamdolsun ki bu zamana kadar mahcup etmedik. Bugün de burada benimle olmaları çok kıymetli. Ve siz değerli esnaf ve sanatkarlarım katılımlarınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” ifadelerini kullanan başkan Kocaman sözlerine şöyle devam etti;

Bugün bir sonra ki dönem için adaylığımı açıklıyorum.

“PANDEMİDE EN MAHDUR ESNAFTI”

Kocaman; “Bazı gerçekleri, öncelikle karnemi sizlere anlatmak istiyoruz. Değerli ağabeylerim, kıymetli dostlarım görevde olmuş olduğumuz süre zarfında maalesef gerçek olan bir şey var ekonomik krizleri yaşıyoruz. Para krizi, ekonomik kriz, mal, mülk, iflaslar işyeri kapatmalar işyeri açmalar sürekli devam ediyor. Yetmedi 15 Temmuz gibi hain darbe girişimiyle karşı karşıya gelmiş esnaf olarak bunun acı reçetesini ödemek zorunda kaldık.

Pandemi sürecinde en çok ezilen en çok mağdur olan esnaf kesimi biz olduk. Her zaman bayrağa saygı ve sevgisini, ülke milletine bağlığını temsil eden tek kesim esnaflar olmuştur. Bizler önemli başkanım Mahmut Seslikaya’dan aldığımız görevimizi eni iyi şeklide yerine getiriyoruz. Bize emeği geçmiş tüm büyüklerimin ellerinde öpüyorum.

Odamıza kazandırdığımız kurumsal ve  vizyonsal kimliğimizle işimize ve esnaflarımıza önemli işleri kazandırdık. Varlığımızı ortaya koyduk. Tabela konumundaki odamızı bir varlığa kavuşturduk. Başarılı personelimizle görevimizi yerine getirenin huzurunu yaşadık.

Görevimizi aldığımız günden bugüne kadar görevimizde asla ihmal eksiklik asla yapmadık!

Kurumsal kimliğimizi ön plana koyarak tüm resmi dairelerle istişareleri yerine getirdik, yerine getirmeye de devam edeceğiz her daim iyi ve kötü gün dostu olduk.

Mutluluğunuzu paylaştık, kötü günlerinizde sizleri asla yalnız bırakmadık.

Covid-19 süresince ilçemizde ilgili sivil toplum kuruluşları içerisinde en hassas ve en iyi çalışmayı koyan oda olduk.

Geçen 15 aylık süre içerisinde bizler, tam bir seferberlik içerisindeydik. Asla birileri gibi keyif ve görevden kaçanlar gibi değildik. Sorumluluğumuz yerine getirip, ilgili sorunları ilgili mercilere ulaştırıyorduk. Bu ilet hastalık yüzünden birçok sevdiğimizi kaybettik. Gece gündüz demedik,  esnafımızın yanında olduk, yardımına koştuk. Kısacası el verdiği koşullarda tüm görevlerimizi yerine getirdik.

“EVİMİZDE UYUYMADIK”

Başarımızın sırı sevgi saygı ve yaptığımız hizmetlerden aldığımız haz olduğunu belirtmek isterim.  Sağlık alanında esnafımıza kolaylık sağladık. Özel hastanelerle indirimli protokoller yaptık. Kan bankamız aracılığı ile yıllık 330 insanımıza çare olduk. Bu olumsuz süreçte gece gündüz demeden çalışmalarımızla esnafımıza umut olduk. Covid-19 nedeniyle bu oda neredeydi! Diyenlere cevabım da şudur;  Gölcük Esnaf Odası olarak Kaymakamlığımızın oluşturduğu Vefa Sosyal Destek içerisinde yer alıp hasta olanlarımızın ilaçlarını kendilerine ulaştırdık. Asla mücadelemizden geri durmadık. Sizler hizmet etmek için evimizde değil, Odamızda yattık! Asla caka satmadık. Göreve koşan bir anlayışlı zorlu günlerimizle halkımızın yanında olarak esnafımıza destek olduk. Birileri gibi keyif yapıp caka satmadık. Bizler ayinesi iştir kişini lafa bakılmaz sözünden hareket ederek, sadece işimize bakıyor boş sözlere asla bakmıyoruz. Yalnız,  bugün bize laf söyleyenler o gün neredeler diye soruyoruz?  Bizler yıllardır, cesaretimizi hayatımıza önümüze koyduk. Sözlerimizi icraat koyarak yaptık, asla işlerimizi sözde bırakmayız”

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER”

Eski Sanayimizde devlet büyüklerimizle yaptığımız istişareler sonucunda esnaflarımızın işyerlerine 2 yıl içerisinde kavuşmalarını sağladık. Esnaflarımız tüm eksiklerine rağmen tüm Marmara’da örnek olan bir sanayi sitesi olmuştur. Bu vesileyle bizleri mezbelelikten kurtaran, o dönem Gölcük Belediye Başkanı olan Mehmet Ellibeş’e, İlçe Koordinatörü Nihat Abişe’e, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman’a dönemin Büyükşehri Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve o dönem Bakanımız Fikri Işık’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Mareşal Fevzi Çakmak Caddesini ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a, Gölcük Belediye  Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer’e ve emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. İş yapmak yürek ister, sevgi ister, gönül ister. O da bizde var. Allah’a şükür”

“ODAMIZIN 1 KURUŞ BORCU YOK”

İşte bizim karnemiz. Görev yaptığımız süre içerisinde ben ve arkadaşlarım, 1 litre mazotu arabasına alıp gezmedik.

Odamız personeline 1 kuruş borcumuz yok.

Odamızın bir kuruş vergi borcu yoktur.

Odamızın 1 kuruş SGK’ay borcu yoktur.

Odamızın esnafa piyasaya bir kuruş borcu yoktur.

Odamızın bankalara 1 kuruş kredi vs. borcu yoktur.

Odamız örnek olan bir konumdadır.

Görev yaptığımız süre içerisinde kimseye veremeyeceğimiz bir sorumluluğumuz yoktur. Yaptığımız işler ve emanetlerimiz yüzümüz ve kalbimiz aktır elhamdülillah.

Emanete asla hıyanet etmeyen çalışkan ve üretken kadrolarımızla esnaflarımız her daim hizmetindeyiz. İçimizdeki hizmet esnafımızla liyakatli kadrolarımızla ne dediysek yaptık.

Yine biz yapıyoruz diyoruz  Karıncalar gibi çalışmaya devam edeceğiz diyoruz.

İlk günkü aşk ve heyecanla siz bize inanın biz yolumuzda gideceğiz diyoruz.

Hep birlikte yeni hedeflere koşacağız. Biz çalışacağız diyorum. Sizlere tertemiz ellerimi uzatıyorum. Bu eller asla kire ulaşmadı. İhanete asla ortak olmadı.

İki adaylı gireceğimiz kongremizde adayım, arkadaşımıza başarılar diliyor, kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri asla mahcup etmeyeceğimize inanın. Son sözüm onur ve gururla siz esnaflarımıza hizmet edeceğimiz çalışmalarımızla 15 Ocak’ta yapılacak Kongremizde buluşmak üzere” ifadelerini kullandı.

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kendisini desteklemeye gelen esnaf ve Gölcüklüler ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

75 − 65 =