KOCAMAN’DAN ANLAMLI ÇAĞRI

 

 

 

 

Gölcük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkan vekili Necmi Kocaman , yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı dolayısıyla arefe günü ve bayram süresince vatandaşların alışverişini yerli esnaftan yapılması yönünde çağrıda bulundu. Kocaman,, “Bayram alışverişinde Gölcük’ün ekonomisinin güçlenmesi adına, vatandaşlarımız AVM veya cep marketler yerine esnafımızı tercih ederek yerli esnafımıza sahip çıkalım” dedi.

 

 

 

 

Kocaman,Ramazan bayramı alışverişini yerli esnaftan yapması çağrısında bulundu. Bayramların, milli ve manevi değerleri pekiştiren, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını artıran, sevgi ve saygı ruhunun güçlendiği istisnai günler olduğunu dile getiren Başkan Kocaman , “Bu mübarek günlere hak ettiği değeri vererek önemine uygun şekilde yaşamalı ve tüm güzellikleriyle yaşatarak gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi

“ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Kocaman , “İnsanların daha çok yardımlaştığı ve hediyeleştiği bayramlarımız bu yönüyle de küçük büyük demeden tüm esnafımızın yüzünü her zaman güldürmüştür. Her bayramda olduğu gibi bu bayram da esnafımız bayram için gerekli hazırlıklarını yaptı ve vatandaşlarımızı bekliyor. Kocaman,Kıymetli Gölcüklüler Bayram alışverişinde Gölcük yerli esnafımızın ekonomisinin güçlenmesi adına, AVM veya cep marketler yerine yerli esnafımızı tercih ederek esnafımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

“BÖLÜŞÜRSEK TOK OLURUZ, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”

Nasıl ki tüketicilerin esnaf sanatkarı tercih etmelerini istiyorsak, aynı şekilde esnaf sanatkarlar da birbirlerinden alışverişi tercih etmeli diyen Başkan Kocaman , “Bakkal komşusu manavdan, manav mahallesinin kasabından alışveriş etmeli, ilk önce kendi aramızda birlik beraberliği sağlamalıyız. Ahilik geleneğimizden gelen yardımlaşma dayanışma, duygumuz bu sayede güçlenecektir. Ahilik geleneği de bize bunu emreder. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” şeklinde konuştu.Bu vesile ile Gölcük Esnaf ve Sanatkarlarımız ile velinimetimiz halkımızın Ramazan Bayramlarını kutluyor bereketli satışlar diliyorum.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 2 =