KOCAELİ’YE 30 YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli’ye tahsis edilen ve bir tanesi “Yenidoğan Ambulansı” özellikli olan, 30 yeni ve tam donanımlı ambulans, düzenlenen törenle Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilerek hizmete girdi. Yeni gelen ambulanslarla birlikte ilimizdeki toplam ambulans sayısı 84’e yükseldi.

Kocaeli Valiliği yerleşkesinde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükaakın, Kocaeli Milletvekilleri Sayın Emine Zeybek, Sarıoğlu, Sayın İlyas Şeker, Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sayın Cemil Yaman, Sayın Sami Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve basın mensupları katılım sağladı.

Programda konuşan Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz, “Bugün ilimiz için, acil sağlık hizmetleri için çok önemli bir gün. Kocaeli’de 30 yeni ambulansımız bugün itibariyle hizmete girdi.2020 yılı içerisinde 158 bin 276 vakaya müdahale edilmiş ve 2 milyon 847 bin km mesafe kat edilmiştir. Ülkemizde özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık hizmetleri konusunda devrim yapıldığı hepimizin malumudur. Başta tesisleşme ve tetkik, tedavi, hastane ve hekimlerimiz dahil olmak üzere dünyadaki gelişmiş ülkelerle rekabet halindeyiz. Özellikle erken müdahale, hastalarımızın sağlık kuruluşlarına nakli konusunda ambulanslarımızın yeterli olması bizim için fevkalade önemli. Bugün için ilimizde 84 ambulansa ulaşmış bulunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Protokol üyeleri tarafından kesilen kurdela sonrası hizmete alınan ambulanslar, Kocaeli’de ki acil sağlık hizmetlerinin gücüne güç katacak, vatandaşlarımıza acil şifalar dağıtacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 − = 66