KOCAELİ’NİN GÖNLÜNDEKİ İSİM HÜSEYİN AYAZ

2004 tarihinde Yeniköy Belediye Başkanlığına seçildi. 2008 tarihinde 5 beldenin birleşmesiyle kurulan Başiskele Belediyesinin kurucu belediye başkanı olarak seçildi. Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığında önemli bir aktör konumuna geldi.

Çeşitli partilerde belde yöneticiliği, belde başkanlığı ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1999-2004 yılları arasında Yeniköy Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Tarihler 2004 yılını gösterdiğinde AK Parti saflarından Yeniköy Belediye Başkan adayı oldu ve yapılan mahalli seçimlerde Yeniköy Belediye Başkanı olarak seçildi. Genç yaşta, 1986 yılında siyasete giren Hüseyin Ayaz 22 Mart 2008 tarihine kadar Yeniköy Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 1970 Kocaeli doğumlu olan Ayaz Amerikan Newport International University İşletme Lisans ve Yüksek Lisans Programını başarıyla tamamladı.

5 BELDE BİRLEŞTİ

2008 tarihinde il sınırlarında yapılan değişiklikle birlikte, Kullar, Yuvacık, Karşıkaya, Yeniköy ve Bahçecik belediyeleri kapatılarak yeni kurulan Başiskele Belediyesine bağlandı. 2009 yerel seçimlerinde Başiskele Belediye Başkan adayı olan Ayaz rekor bir oy oranı ile belediye başkanlığı koltuğuna oturdu. Başiskele Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olarak 5 yıl ilçede görev yapan Hüseyin Ayaz 2014 mahalli seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına aday olarak gösterildi. Ayaz 2014 tarihinde tekrar rekor bir oy oranı ile belediye başkanlığı koltuğunu muhafaza etti.

YER ÜSTÜ YATIRIMLARINI YER ALTINA KAYDIRDI

10 yıl içerisinde Başiskele İlçesini cazibe merkezi haline getirdi, ilçede onlarca özel okul ve hastane kurulmasının önünü açtı. Özellikle inşaat sektörüne öncü oldu. İlçe 10 yılda ciddi anlamda gelişti, büyüdü ve yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi. İlimizin en büyük alışveriş merkezi Symbol Başiskele sınırları içerisinde kuruldu. Ayaz yer üstüne yaptı, yatırımları yer altına kaydırdı ve bölgeye bilim adamlarını davet ederek toprağın altında termal su arattı. Yer altında yapılan tetkiklerde bölgenin en iyi termal suyu Başiskele ilçesinde gün yüzüne çıkartıldı.

TEŞKİLATLARLA UYUMLU ÇALIŞIYOR

Önümüzdeki aylarda ilçede önemli bir yatırıma imza atılacak, termal su işletilerek Kocaeli başta olmak üzere çevre illerdeki vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın yatırımları sadece bununla sınırlı değil. İlçede on yıl içerisinde onlarca proje hayata geçirdi. Ayaz bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında en favori, ismi en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Temayül yoklamalarında Ayaz’ın ismi liste başını zorladığı gibi, İlçe halkı ile kurmuş olduğu sıcak diyaloğun yanında, teşkilatlarla uyum içerisinde çalışması Ayaz’ı bugün Büyükşehir’de en çok konuşulan siyasetçiler arasına soktu. Ayaz yarın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilir mi bunu zaman gösterecek fakat ilçede 3.dönemini garantilemiş vaziyette.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

32 − 29 =