KOCAELİLİ ÖĞRETMEN HAKİM KARŞISINDA!

Cinsel istismarla suçlanan Kocaelili öğretmen hakim karşısında

Kocaeli’de bir okulda fen bilgisi öğretmeni olarak çalışan D.Ö.’nün, 2 öğrenciye yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasında tanık N.Ç. dinlendi. N.Ç., “Bize karşı bir eylemi olmamıştır” dedi.

Olay 2017 yılında Kocaeli’de meydana geldi. Bir okulda fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapan D.Ö.’nün farklı tarihlerde öğrencilere yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla dava açılan D.Ö., bir hafta tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılarak görevine geri döndü ve hakkında kınama cezası verildi.

Duruşmada savunma yapan D.Ö, “İddialar asılsızdır. Söz konusu mağdurlardan H.G. sınıfta uyuyakalmıştı. Uyandırmak maksadıyla elimle ensesine dokundum. Bunun dışında herhangi bir cinsel amaçla dokunmam söz konusu değildir. Diğer mağdurlara yönelik bir eylemim olmamıştır. Ancak derste motive olmaları için ve derse katılımlarını sağlamak için zaman zaman enselerine hafifçe dokunduğum olmuştur” dedi.

Tanık sıfatıyla ifade veren N.Ç. “Sanık bizim fen bilgisi öğretmenimizdir. Bize karşı herhangi bir cinsel eylemi olmamıştır. Sadece zaman zaman kafamıza ve ensemize vurduğu olmmuştur” dedi. Hakkında zorla getirme kararına rağmen duruşmaya gelmeyen 2 öğrenci hakkında yeniden zorla getirme kararı istendi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 57 = 59