KOCAELİ’DE TÜM ETKİNLİKLER 3 AY ERTELENDİ

Koronavirüs ile mücadelede Kocaeli genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yapılan kurul toplantısında önemli kararlar alındı.

3 AY BOYUNCA YASAK

Buna göre,  İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.11.2020 tarih ve 19961 sayılı “Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi” konulu Genelgesi gereği çıkartılan 27.11.2020 tarih ve 2020/128 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararımızın 2. Maddesinin revize edilerek barolar ve meslek odalarından sonra gelmek üzere, sendikalar ile apartman ve sitelerde kat malikleri tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) de 01.03.2021 tarihine kadar ilimiz genelinde ertelenmesi hükmünün eklenmesine karar verildi.

UYMAYANLARA CEZASI VAR

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =