KOCAELİ’DE ERDOĞAN COŞKUSU BÜYÜK OLDU

 

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilimizdeki son mitingini referandumda vermişti. Referandumun ardından ilk miting, bugün İzmit Milli İrade Meydanı’nda (Perşembe Pazarı alanı) gerçekleştiriliyor. Dün geceden süslenen alan, on binlerce AK Partili seçmenle dolduruldu. 17.30 olarak açıklanan mitinge Erdoğan 18.15 gibi gelebildi…

ÖN KONUŞMALAR YAPILDI

Erdoğan, miting alanında beklenirken vatandaşlara hitaben ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy yaptı. Konuşmasını şiirlerle süsleyen Eryarsoy, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir konuşma yaptı. Ardından mitinge katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

BU KEZ MAŞALLAH IŞIK’TAN

Son konuşmayı ise Başbakan Yardımcısı Fikri Işık yaptı. Işık, “Maşallah Kocaeli” dedi ve tüm ilçeleri tek tek saydı. Işık, “Allah nazarlardan saklasın. Bu kadar muhteşem bir coşkuyu bize verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Kocaeli’ye bu yakışır. Kocaeli her zaman kendisine yakışanı yaptı” diyerek katılımcıları övdü.

KOCAELİ’YE BÜYÜK ÖVGÜLER

Erdoğan, miting alanına saat 18.30’da 1 saat gecikmeli çıktı. “Kocaeli, sanayinin şehri, üretimin merkezi, Türkiye’nin lokomotifi şehri Kocaeli. Vefanın şehri Kocaeli. Bugün yine alana sığmıyorsun Kocaeli. 24 Haziran’da sandıkları patlatmaya hazır mıyız Kocaeli? Erdem ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz Kocaeli?” diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, oldukça dinamikti.

KOCAELİ’Yİ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Erdoğan, “Kocaeli başka bugün, dosta güven düşmana da korku veriyor. Bu muhabbeti görüp, insan yorulur mu hiç? Sizlerden aldığımız enerjiyle Türkiye kazan biz kepçe çalışıyoruz. En az yılda bir kez Kocaeli’ye geldik. Biz Kocaeli’yi çok iyi tanıyoruz. Kocaeli’de bizi çok iyi tanıyor. İsteklerini biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEYİ MÜJDELEDİ

Kocaeli, AK Parti siyaseti için çok önemlidir. 16 yılda 25 milyar TL yatırım yaptık. Evlatlarımız en güzel şekilde okusun diye 9 bin 600 derslik inşa ettik. Kocaeli Üniversitesi’ni yeni yatırımlarla büyüttük. Gebze Teknik Üniversitesi’ni kazandırdık. Üçüncü bir üniversiteyi de Kocaeli’mize kazandıracağız.” dedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

71 − = 70