Baraj ağzına kadar dolu su sorunu yok

 Havalar son günlerde aşırı sıcak olmasına rağmen Yuvacık Barajı’nda rekor seviyede su bulunuyor.

İSU Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugün itibariyle Yuvacık Barajı’nda yüzde 97 doluluk ile 49 milyon 530 bin metreküp su bulunuyor. Yuvacık Barajı’nın tamamı 51 milyon metreküp. Kandıra bölgesinde bulunan Namazgâh Barajı’nda ise yüzde 66 doluluk ile 15 milyon metreküp su bulunuyor

BARAJIMIZ AĞZINA KADAR DOLU

Kocaeli’yi etkisi altına alan sıcak havalara rağmen kente içme suyu sağlayan Yuvacık Barajı ağzına kadar dolu. Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bugün itibariyle Yuvacık Barajı’nda yüzde 97 doluluk oranıyla 49 milyon 530 bin metreküp su bulunuyor. İSU yetkilileri havaların sıcak olmasına rağmen barajların dolu olduğu ve susuzluk tehlikesinin olmadığını belirtti. Yuvacık Barajı gölünün su kapasitesi 51 milyon metreküp. Kandıra bölgesindeki köylerin içme suyu ihtiyacını karşılayan Namazgâh Barajı’nın doluluk oranı ise bugün itibarıyla yüzde 66. 24 milyon metreküp kapasitesi olan barajda 15 milyon metreküp su bulunuyor.

BU YAZ SU SORUNU YAŞAMIYACAZ

İSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, kış mevsiminin su açısından çok iyi geçtiğini, alınan önlemlerle birlikte suyu tasarruflu kullandıklarını belirterek, “Bu yıl su kaynakları bakımından verimli bir yıl oldu. Kış mevsimi ve sonrasındaki yağışlarla barajlar doldu. Bazı aylarda yüzde yüz seviyeye gelen barajların kapaklarını açtık ve suyu istenilen seviyeye düşürdük. Son günlerde havalar aşırı sıcak olmasına rağmen barajlarımız dolu. Su sorunumuz yok. Aldığımız önlemlerle Kocaeli’de uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

67 + = 77