Kocaeli’de 15 faili meçhul cinayet aydınlatıldı!

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, yeni emniyet binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kocaeli’deki suç oranlarında 2017 yılına göre %71 düşüş olduğunu belirtti. Göreve geldiği günden bu yana 15’e yakın faili meçhul cinayet dosyasının aydınlatıldığını ve bunun bir ekip işi olduğunu, o ekibinde kendi anasını, babasını veya evladını arar gibi titizlikle bu dosyalar üzerinde çalıştığını ifade eden Tipioğlu, ekibimin alınlarından öpüyorum’ ifadelerini kullandı.  

İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Başiskele’de yeni emniyet müdürlüğü binasında bugün Kocaeli’de ki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, basın ve yayın kuruluşları mensupları ve emniyet teşkilatının müdür ve amirleri katıldı. Basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Tipioğlu, soruları da yanıtladı. Tipioğlu; ‘Polislik mesleği bir kariyer mesleği değil, yaşam alanına iş alanını sokma mesleğidir. Akşam işim bitti gidebileceğiniz bir meslek değil.  Başkalarının çocukları öksüz kalmasın diye kendi çocuklarını öksüz bırakma mesleğidir, başkalarının anaları evlatsız kalmasın diye, kendi anandan babandan fedakarlık yapma mesleğidir. Ama bunların yanında bir o kadar da şerefli bir meslektir” dedi.

ANNELERE ‘NARKOTİK’ EĞİTİMİ

Sözlerini sürdüren Tipioğlu, “Uyuşturucu ile mücadele sadece polisin tedbirleri ile olacak bir şey değildir. Toplumun bütün katmanlarının bir araya gelmesiyle hallolur. Devletin oluşturun bütün kurumlarla bir araya gelinmesi STK’larla ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bütün anneler 2022 yılının ilk 6 ayında 11 bin 800 civarında anneye narkotik ve uyuşturucu ile ilgili seminerler verdik. Büyük bir hızla da vermeye devam diyoruz. Evlatların sırdaşı annelerdir. Anneler böyle bir bağımlılık yapan maddeye evladının bulaşması durumunda yol haritasının ne olduğunu bilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘15 FAİLİ MEÇHUL AYDINLATILDI’

Devlet unutmaz, unutursa da devlet olmaz!

Kocaeli’de faili meçhul cinayet dosyalarının aydınlatılması ile ilgili konuşan Tipioğlu, “İlimizde geçmiş dönemlerden gelen faili cinayetler vardı. Faili meçhul cinayetler toplumda güvensizlik oluşturulmasına sebebiyet verebilir. Ekibimiz faili meçhul dosyaları raftan indirerek, sanki o cinayetler bugün işlenmiş gibi çalışmalara başladı. Büyük bir titizlikle incelenen dosyalar, gün yüzüne çıkmaya başladı. Arkadaşlarımı hepsini tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. 15’e yakın faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Bunun haklı gururunu tüm emniyet personeli yaşıyor. “Altını çizerek söylüyorum not alın, Devlet unutmaz unutursa da devlet olmaz” ifadelerini kullandı.

 

‘PANDEMİDE KADROMUZUN YÜZDE 60’I ÇALIŞTI’

Pandemi döneminde de emniyet teşkilatının canla başla çalıştığını söyleyen Tipioğlu, “Emniyet teşkilatımız pandemide de sağlık çalışanlarıyla birlikte pandeminin bütün zorluklarına rağmen üstün vazife anlayışıyla çalıştı. Kadromuzun yüzde 60’ı kovid belasına karşı çalıştı. 4 kardeşimizi pandemi sebebiyle hayatını kaybetti.” şeklinde konuştu.

‘SUÇ ORANI %71.9 AZALDI’

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü alanına giren bütün yerlerde bütün arkadaşlarım üstün bir sorumluluk anlayışla hareket edip Kocaelili vatandaşların can mal ve namus güvenliğini kurmak amacıyla büyük bir mücadele içindeyiz. Hiçbir sorumluluktan çekinmeden yılgınlık göstermenden en alt rütbesinden en yüksek rütbesine kadar bütün teşkilat mensuplarımıza kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Huzur ikliminin devam etmesi noktasında ciddi destek aldığımız paydaş kurumlarımız var. Valiliğimizi riyasetinde büyün kurumlarla eşgüdüm içerisinde kamu güvenliğini sağlayacak şekilde uyumlu çalışmalara yapıyoruz. Bu çalışmanın meyvelerini de alıyoruz. 2015 ve 2021 yılını mukayese ettiğinizde ciddi bir nüfus artışı var. Bu artışa rağmen suçun da yüzde 17 artması beklenirken suç oranının yüzde 71.9 azaldı. Bunun nedenin temel sebeplerinden biri de motive olan inanan mesleğini yaşam alanıyla bütünleştiren teşkilat mensubu arkadaşların özverili çalışmalarında yatıyor” dedi.

EMPATİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ’

Emniyet binasının çok özenli yapıldığına da dikkat çeken Tipioğlu, “Yeni emniyet binamızda Allah hepimizi hayırlı kararlar vermeye hayırlı işler yapmaya muktedir eylesin. Burada yapılacak hatalar ve eksikliklerin telafisi mümkün değil. O yüzden Allah hepimize feraset verdin. 81 vilayette çalışan arkadaşlarımız var. Ölçümüz şu: karakola gelen bir vatandaşa kendi memleketinde senin annenin babanı kardeşini durduran bir meslektaşın nasıl muamele yapsın istiyorsan sen de buradaki insanlara öyle muamele yap. Kırmızı çizgimiz bu. Türkiye’nin en güzel hizmet birimlerinden biri oldu” dedi.

‘EKİP RUHUMUZ KUVVETLİ’

Yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana hemen hemen tüm birimlerin olduğunu belirten Tipioğlu, “Özel harekat, çocuk şube, böğe trafik şubemiz dışarıda kaldı. Göçmen kaçakçılığı şubemiz dışarıda kaldı. Çevik şube müdürlüğümüz Kaşkaldere’de kaldı. Kaşkaldere’de şu an için hizmet verecek. Hizmetlerin verimini artıracak her türlü hizmet düşünülmüş. Kamuoyuna sunduğumuz kamu hizmetinin kalitesinin artacağını biliyoruz. Hiçbir zaman polis eksiğimiz olmadı. Elbette ki nitelik açısından eksiklik oldu ama motivasyon açısından hiç eksiklik olmadı. Eksik kalan yerlerde diğer arkadaşlar arkadaşının yerine çalıştı. Bu da ekip ruhuyla doğrudan orantılıdır. En son polis okulunda mezun olan 426 memur arkadaşımız Kocaeli’ye atandı” dedi.

‘EVDEN HIRSIZLIK YÜZDE 1’E DÜŞTÜ’

Kocaeli’de vatandaşların çok fazla GBT (Gebel Bilgi Taraması) yapıldığı sorusunu da cevaplayan Tipioğlu, “Bu işi yaparken sokakta gezen suç işleyebilecek suç işlem potansiyeli olan insanları tespitine yönelik çalışma yapıyoruz. 2016 yılında daKocel’de aşağı yukarı yüzde 5,5 oranında evden hırsızlık olurken 2021 yılında bu oran yüzde 1.1‘e düşmüştür. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Nüfus artıyor, suçlar artıyor kamu vicdanını rahatsız etmemek adına bu uygulamaları yapmazsak olmaz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCELİĞİMİZ KAMU VİCDANININ RAHATLAMASI’

İlimizde operasyon sayılarının arttığını da ifade eden Tipioğlu, “Suç oranlarının düşmesine yönelik çalışmalarımız tüm özveriyle sürüyor. Dünyanın hiçbir sisteminde insanlığın var olduğundan bu yana suçun sıfır olduğu hiçbir ülke hiçbir dönem yoktur. İnsan varsa fıtratında suç işlemek vardır. Esas olan suçun kamu vicdanını rahatsız etmemesini sağlamaktır. Devlet unutmaz, unutursa da devlet olmaz. Bu prensibin altını çiziyorum. Suç ne zaman işlenirse işlensin suçu işleyenin mutlaka yakalanması yargı önüne çıkarılması bütün moderne devletlerin temelidir” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − 88 =