KO-MEK İKİNCİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

Halk Üniversitesi, 12 ilçede ve 42 kurs merkezinde eğitimin hizmetinde olmaya devam ediyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemine hızlı başladı. Kuruluşunun 15. yılını yaşayan KO-MEK, Kocaeli’nin 12 ilçesinde ve 42 kurs merkezinde kaliteli ve ücretsiz eğitim anlayışı ile hizmet vermeye devam ediyor. İkinci dönemde de binlerce vatandaş KO-MEK’in meslek ve sanat eğitim kurslarından yararlanıyor.

İSTİHDAM BRANŞLARI İKİNCİ DÖNEMDE DE İLGİ GÖRÜYOR

Şubat tatili ile ara verilerek 4 Şubat Pazartesi günü başlayan eğitimler 200 ayrı branşta 48.003 kursiyer ile devam ediyor. Vatandaşlar bu dönemde de sanat kurslarının yanı sıra özellikle istihdam kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Zira bu kurslardan başarılı olarak sertifika alan kursiyerler vasıflı çalışan kimliği nedeniyle iş bulma imkânına kavuşuyor. Servis elemanlığından, gaz altı kaynakçılığına, kuaförlükten, doğal gaz iç tesisatçılığı, Fiber Optik, Pişmaniye Yapımı, Servis Elemanlığı ve Havuz Suyu operatörlüğüne kadar geniş bir yelpazede olan istihdam branşları, KOSGEB ve İşkur ile yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Kurslarıyla vatandaşları iş sahibi yapıyor.

KO-MEK VEFASI ÇOCUKLARIN YÜREKLERİNDE

KO-MEK bu dönemde de hayata geçirdiği birbirinden değerli projelerini devam ettiriyor. Kursiyerlerin aldıkları eğitimin zekatını temsil eden KO-MEK Vefası  özellikle çocukların kalplerinde adeta taht kurdu. Minik öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan kursiyerler onlara atkı, bere, paltolar dikti. Bunların yanı sıra götürülen hediyelerle çocuk kalbinde unutulmayacak mutluluklar oluşturuldu.

 AİLE OKULUNDA EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim kurslarının hayata geçirdiği önemli projelerden biri Aile Okulu ise ikinci dönemle birlikte başladı. Aile Okulunun 10.döneminde yine birbirinden önemli eğitimciler KO-MEK kursiyerlerine aile, ergen ve çocuk ilişkisi ile yaşam konusunda önemli bilgiler sundu.

KÜLTÜREL DEĞERLER KO-MEK’TE

KO-MEK, eğitimleriyle Bilge Şehir Kocaeli değerlerine sahip çıktı. Kocaeli’nin kültür mozaikleri arasında yer alan asırlık lezzetleri, Kandıra Bezi ve Hereke Halısı gibi birçok değeri KO-MEK’te açılan branşlarla halka öğretiliyor. Bu sayede bir yandan Bilge kentin unutulmaya yüz tutan değerleri yaşatılırken, diğer yandan kurslarda yetişen yeni girişimcilere istihdama katkı sağlanıyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 39 = 42