Kızılay’da yeni başkan Orhan Barış

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi, olağan genel kurulunu bugün şube binasında, protokol ve üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Görevi bırakan mevcut başkan Aylin Korkmaz’ın yerine yeni başkan, oy birliği ile Orhan Barış oldu

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi, olağan genel kurulunu dün şube binasında, üyelerinin ve protokolün katılımı ile yaptı. Gerçekleştirilen kongreye Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi Başkanı Cengiz İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı ve yönetimi, Cumhur İttifakı AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, Millet İttifakı CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, Cumhur İttifakı Gölcük Belediye Meclis Üye Adayları, Gölcük Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Mevcut Başkanı Aylin Korkmaz ve Başkan Adayı Orhan Barış, Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Onursal Başkanı Muhterem Korkmaz ve Türk Kızılayı Gölcük Şubesi üyeleri katılım gösterdi.

‘BU HAREKET, İNSANLIĞIN FAYDASINA OLAN BİR HAREKETTİR’

Gerçekleştirilen kongrede ilk olarak divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı görevine Mustafa Cintaş, yardımcılık görevine Yüksel Sezgin ve Hülya Mete, üyeliğine ise Mesut Atak seçildi. Divan kurulunun seçilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sonrasında İstiklal Marşımız okundu. Kongrede ilk olarak Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş sözü aldı. Başkan Ellibeş, “Bu hareket, insanlığın faydasına olan bir harekettir. Hem ülkemizde hem de dünyanın her bölgesinde güzel işler yapılıyor. Bu hareketin yıllarca önderlik yaptığını gördük. Deprem zamanında sıkıntılar yaşandı. Depremin akabinde bulunduğumuz bu alan, değerli başkanımız İsmail Barış’ın tahsisi ve bağışçıların yardımı ile yapıldı ve bugüne kadar birçok hareketin yapıldığı bir merkez oldu. Ben bu vesile ile Muhterem Korkmaz ve kendisi ile çalışan ekibine teşekkür ediyorum. Aylin Korkmaz, bayrağı devraldı ve bu görevi başarı ile sürdürdü. Biz ortak anlayışla güzel bir çalışma temposu oluşturduk. İmkanlarımız çerçevesinde kişisel ve kurumsal olarak güzel projelerin altına

imzamızı attık. Aylin Korkmaz da benim gibi görevi devrediyor. Bir hoş sada bırakarak görevi bırakmak mükemmel bir şey. Bundan sonraki yaşantısında kendisine mutluluklar diliyorum. Bayrağı devralan fedakar kardeşimiz Orhan Barış’ı tebrik ediyorum. Çevresi geniş bir kişidir. Birçok kurum ve kuruluştan buraya destek getireceğine, çalışmaları başarılı bir seviyeden daha yüksek bir noktaya çıkaracağına inanıyorum. Bir kez daha herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kızılay üyelerini burada görmüşken veda etmek de istiyorum. Hakkınızı helal edin. Güzel günleri, acıyı ve hüznü birlikte yaşadık. Birbirimize olan saygımızı yitirmedik. Bu vesile ile hakkınızı helal edin diyor, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

‘KIZILAY SEVGİSİ BİTMEZ’

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Aylin Korkmaz, yaptığı konuşmada “32 yıl öne değerli büyüğüm ve onursal başkanım Muhterem Korkmaz’ın tanıştırması ile Kızılay’a adım attım. 26 yıl yönetim kurulu ve 6 yıl şube başkanlığı görevini, sizlerin layık görmesi ile ben ve yönetim kurulum, bize verilen bu onurlu görevi yerine getirmeye çalıştı. Bugün benim için yolun sonu. Elbette görevi tamamlamak zordur. Ama bu durum Kızılay sevgisini bitirmeyecek. Kızılay sevgisi bitmez. Kızılay hayatımızın bir yerinde olacaktır. Her veda aslında bir başlangıçtır. Her veda insana zamansız gelir. Oysa ki belki yeni başlangıçların tam zamanıdır. Her veda içinde hüzün taşır. Kızılay ailesinde olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Bizler bugüne kadar elimizden gelen her şeyi Gölcük için yaptık veya yapmaya çalıştık. Bugün seçilecek olan arkadaşlarımızın da artan bir ivme ile devam edecekleri inancı ile onlara başarılar diliyorum. Başkanlığım süresince en büyük desteği gördüğüm yönetim kurulum, onursal başkanım, değerli gönüllülerim, üyelerim ve asistanım, ilkyardım ekibim, siz aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, saygılarımı iletiyorum” dedi.

RAPORLAR İBRA EDİLDİ

Konuşmaların ardından faaliyet ve gelir – gider raporları ayrı ayrı okundu. Bu raporlar, oy birliği ile ibra edildi. Sonrasında denetim kurulu raporu okundu ve oy birliği ile ibra edildi. 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait şube eylem planı görüşüldü. Ardından tahmini bütçe görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Olağan genel kurulda son olarak seçim yapıldı. Mevcut Başkan Aylin Korkmaz,

yeni dönemde aday olmayarak görevi bıraktı. Yerine ise tek liste ile Orhan Barış aday oldu ve üyelerin oy birliği ile başkanlık görevine seçildi.

LİSTEDEKİ İSİMLER BELLİ OLDU

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Yeni Başkanı Orhan Barış’ın yönetim kurulu asil listesinde şu isimler yer alıyor: Şengül Yoldaş, Rıfkı Acar, Mehmet Agasayar, Ayşe Ellibeş, Özlem Alkan ve Hikmet Özduman. Yönetim kurulu yedek listesinde Gülten Ad, Sibel Ün, Hülya Mete, Şeyma Çankaya, Barbaros Yılman, Kadriye Tayfun ve Yaşargül Oymak bulunuyor. Şube denetçisi asil üyesi Bahattin Yazıcıoğlu olurken yedek üyesi Yaşar Aytaç oldu. Son olarak genel merkez genel kurul asil delegeleri Aylin Korkmaz ve Şengül Yoldaş, yedek delegeleri Nevim Kıratlıoğlu ve Özlem Alkan oldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 3 =