KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASINDA 2 ARACA CEZA

Gölcük Emniyet Müdürlüğü İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği ekipleri kış lastiği uygulamasına başladı. 2 araca ceza kesilirken denetimlerin artacağı açıklandı.

Kış ayına girilmesiyle birlikte 1 Aralık’ta başlayan kış lastiği takma zorunluluğu kapsamında Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri yeni garajlarda uygulama yaptı.

23 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro amirliği ekipleri Yeni Garajlar mevkiinde yaptıkları Kış Lastiği uygulamasında ticari araçların mecburi takma zorunluluğundan dolayı yapılan kış lastiği uygulamasında yaklaşık 23 araç kontrol edildi.

2 ARAÇA KIŞ LASTİĞİ CEZASI

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri yeni garajlarda kış lastiği uygulamasında yaklaşık 23 aracı kontrol ederken yapılan kontrollerde 2 aracın kış lastiği takılı olmamasından dolayı 715 TL ceza uygulandı.

KIŞ LASTİĞİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Lastik Sanayicileri ve Ithalatçıları Dernegi (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, kış lastiğinin neden kullanılması ve bu lastiklerin seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek, “Kış lastiklerinin, otomobilin 4 pozisyonunda birden kullanılması gerekiyor. Araçta sadece 2 lastiğin kış lastiği olması, ani frenleme ve viraj alma gibi manevralar sırasında aracın kontrolünü zorlaştırır.” değerlendirmesinde bulundu.

Kış lastiklerini yaz lastiklerinden ayırt edebilmek için yapısal farklılıklarının yanı sıra yanaklarındaki markalamaya dikkat dilmesi gerektiğini kaydeden Kurt, şunları kaydetti:  “İlgili tebliğe göre, (M S) işareti ile birlikte severe snowflake işareti, aadece (M S) işareti, sadece severe_snowflake işareti olan lastikler, sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen ‘çivili lastikler’ kış lastiği olarak kabul edilmektedir. Araç sahiplerinin öncelikle bu işaretlere dikkat etmesi gerekir. Kış lastiklerini veya diğer lastikleri saklama sırasında güneş ışınlarıyla yüksek mor ötesi ışın içeren güçlü yapay ışınların ürün üzerine gelmesi önlenmelidir. Depo zemini; betondan düzgün yapılmış olup, temiz olarak muhafaza edilmelidir. Depo ortamı mümkün olduğunca serin, kuru ve havalandırılmış olmalıdır. Ürünlerin tesisat boruları ve radyatörlerle doğrudan teması önlenmelidir. Tavan/çatı, pencereler, giriş ve benzeri yerlerden su sızıntısı olmamalıdır. Ürünleri kirletecek ve/veya zarar verecek maddeler ve yağlar depoda bulunmamalıdır.” HABER: Soner GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

85 − = 82