KIRIK KOLTUK MESELESİ!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dün TV 41 kanalında katıldığı programında önemli açıklamalar yaptı. Büyükakın’ın, Büyükşehir Belediyesi’nde uygulanan tasarruf tedbirleri ile ilgili sözleri ise dikkat çekti. Belediyelerde sadece gelir üretmenin değil tasarruf etmenin de önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek ; “En önemli mesele bütçe meselesidir. 4 aylık sürede öncelikleri yeniden belirleyip tasarruf sürecine başladık.

Genel talimatımız: Oturduğunuz koltuk kırık değilse yeni koltuk almayacaksınız!

Ben odamda değişiklik yapmadım en az 15 yıllık mobilyaları kullanmaya devam ediyorum. Halkımızın kaynakları kısıtlı, bu kaynakları mobilya yenileyerek kullanmak yerine tasarruf etmeyi seçtik. En önemli kaynak kullanımı tasarruf etmektir.” Dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu söylemini duyduğumda aklıma gelen ilk şeyi sizinle paylaşmak istedim.

Gölcük Belediyesinin eski Koordinatörü Nihat Abiş’in, zaman zaman yanına gittiğimde gördüğüm bir anım var aslında, Başkanımız Tahir Büyükakın’ın söylemiyle aklımda canlandı.

Orada kullandıkları koltuklarının kenarı kırıktı, o koltuğu kalın bir bantla sarmak suretiyle bantlayıp yaklaşık 2 yıl o şekilde kullandılar. Neden yeni bir koltuk almıyorsunuz dediğimde ise hiç bir engel teşkil etmiyor oturmamıza, o alacağımız parada 160.000 insanın hakkı var, öyle rahat harcanmaz vebali var.

Gece yastığa kafamı koyduğumda rahatça uykuya dalmak her şeyden önemli derdi başkanım  Nihat Abiş.

Her gittiğimde takılırdım, Gölcük Belediyesini zengin edeceksiniz diye.

Haaa öyle de oldu aslında. Gölcük Belediyesinin “0” borcu vardı. Yani borçsuz belediye ünvanını Kocaeli’de hiç bir belediyeye kaptırmadı.

4 ilçenin Koordinatörü olan Nihat Abiş, bu manada Büyükakın ile çok fazla benzerlik taşıyor. En azından ben öyle hissettim.

Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 28 = 38