KAYMAKAM ÖZDEMİR MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, yayınladığı mesaj ile tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

İşte Kaymakam Özdemir’in açıklaması;

Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerelde kamu hizmetlerinin birinci temsilciliğidir.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadırlar.

Bir kamu görevlisi olan muhtarlarımız vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Yani muhtarlarımız, vatandaşlarımıza kaliteli, verimli, etkili, kamu hizmeti sunma, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltme, refah seviyelerini arttırma hedefi doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmeti mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

35 + = 41