KAYMAKAM KARABULUT ”YASAKLAR BU GÜN BAŞLIYOR”

Toplantıya Kaymakam Cengiz Karabulut  Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu, Şevket Kaba, Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gölcük İlçe  Jandarma Komutanlığı, Gölcük İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar  Odası Başkanlığı Gölcük Vefa Sosyal Destek Grubu Sorumlusu  Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği katıldı.

KOVİD-19 VİRÜSÜNE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut İnsan sağlığını olumsuz bir şekilde etkileyen ve öldürücü olan KOVİD-19 virüsüne karşı mücadelesini anlatan ve bu virüsten korunmak için alınacak olan tedbirleri konusunda açıklama yapan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut şunları dile getirdi. 

ZİYARETLERE BİR SÜRE ARA VERELİM
Kaymakam Karabulut; “Değerli Gölcüklü hemşerilerimiz KOVİD-19 virüsüne karşı mücadelemiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu anlamda başta güvenlik güçlerimiz ve zabıta müdür ile ekipleri ile birlikte ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Sizlerden ricamız, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanızı rica ederim. Ayrıca bu süreçte belli bir döneme kadar lütfen topluca organizasyonları gerçekleştirmeyelim. Aynı zamanda hane ziyaretleri, Aile ziyaretleri, taziye ziyaretlerine bir süre ara verelim. Maalesef bu tür etkinliklerde malulünüz üzerine bu tür vakaların artmasına sebebiyet veriyor. Sizlerden ricamız bu tür faaliyetleri yerine getirmeyiniz” dedi. 

MASKE VE MESAFEYE DİKKAT
KOVD-19 virüsünden korunmak amaçlı olarak ilçemizde bazı bölgelerde alınacak olan tedbirleri anlatan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “ Covid19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu kapsamında ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca 10.11.2020 tarihinde Sayın Valimiz Seddar Yavuz başkanlığında yapılan 2020/118 sayılı kurul toplantımızda aşağıdaki kararlar alınmıştır; 

MASKEYİ DOĞRU KULLANALIM
Covid-19 salgınını önlemek, bulaşmayı azaltmak, maskelerin doğru biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla maske kullanımını ihlal edip, maskeyi aşağı indirerek yürüme esnasında sigara içilmesinin, aşağıdaki tabloda yer alan vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, yapılacak işlemler için sıraya girilmesi gereken banka,  PTT, noter, şehir içi toplu taşıma araç durakları, ATM’ler, fatura ödeme yerleri vb. yerler ile semt pazarlarında 11.11.2020 Çarşamba gününden itibaren ilimiz genelinde geçerli olmak üzere yasaklandı. 

YASAKLI ALANLAR
Buna göre ilçemizde yasaklanan alanlar ise Amiral Sağlam Caddesi, Gölcük Anıtpark Meydanı, 19 Mayıs Caddesi, Preveze Caddesi, Albay Burak Caddesi, Değirmendere Çınarlık Meydanı, Değirmendere Sahil Hattı, Prof. Muammer Aksoy Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Leyla Atakan Caddesinde sağlığımız açısından yasaklandı” şeklinde ifade etti.

BAZI İŞ YERLERİ KAPALI

Genelgeye göre, alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri 10.00-20.00 saatlerinde hizmet verecek. Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya gel-al şeklinde hizmet verecek. Yeme- içme yerlerde 20.00’den sonra telefonla veya online olarak paket servisi olacak. Sinema salonları, oyun alanları, dinlenme yerleri, ve halı sahalar yılsonuna kadar kapalı olacak.

Kocaeli dahil olmak üzere tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00-13.00 saatleri arasında 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı kişiler ise 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkma izinleri olacak.

YASAKTAN MUAF OLAN MESLEK GRUPLARI
Genelge de koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak kişilerde açıklandı.

Lise ise şu şekilde:

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

Özel güvenlikçiler dahil, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar. Özel güvenlik görevlileri dâhil

YARDIM GÖREVLİLERİ

Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, Kızılay, AFAD’da ve afet kapsamında faaliyet yürütenler, görev alanlar.

MERKEZİ SINAVLARA GİRECEKLER

ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri. 

Cenaze defin işlemlerinde görevli olanlar (din görevlileri, hastane ve belediye görevlileri vb.) ile birinci derece yakınlarının cenazelerine katılacak olanlar.

OTİZMLİ REFAKATÇİLERİ

Otizm, ağır mental retardasyon, down sendromu gibi Özel Gereksinimi olanlar ile bunların veli/vasi veya refakatçileri.

SOKAK HAYVANLARINI BESLEMEKLE GÖREVLİLER

7486 sayılı genelge kapsamında oluşturulan Hayvan Besleme Grubu Üyeleri ile sokak hayvanlarını besleyecek olanlar.

ÇİFTÇİLER

Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulaması, işlenmesi, ilaçlaması, hasatı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar,

EVCİL HAYVAN GEZDİRENLER

İkametinin önü ile sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkanlar.

KURYELER

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan saatler içerisinde evlere paket servis hizmetinde görevli olanlar.

MAHKEME KARARIYLA ÇOCUKLARINI GÖRECEKLER

Mahkeme kararı çerçevesinde çocukları ile şahsi münasebet tesis edecekler (mahkeme kararını ibraz etmeleri şartı ile).

MAÇI OLAN SPORCULAR

Seyircisiz oynanabilecek spor müsabakalarındaki sporcu, yönetici ve diğer görevliler.

BİLETLİ YOLCULAR VE GÖREVLİLER

Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenler.

METRO, OTOBÜS, DOLMUŞ SÜRÜCÜLERİ

Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri ve genelgede belirtilen “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanlar

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

12 − 2 =