KAYMAKAM ALTINTAŞ YAPILAN YARDIMLARI AÇIKLADI

 

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerimiz aracılığı ile 2018 yılının ilk 9 ayında kendi imkanları ile 4 bin 341 ihtiyaç sahibine toplamda 1 milyon 9 Bin 40 lira nakdi yardımda bulundu.

 

 

Türkiye’de yaşayan ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarının ve yabancı uyrukluların Gölcük Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde koruma altında olduğunu belirten Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “İhtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerimiz 2018 yılının ilk 9 ayında kendi imkanları ile 4 bin 341 ihtiyaç sahibine toplamda 1 milyon 9 Bin 40 lira nakdi yardımda bulundu. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetimiz tarafından belirlenen 2 Bin 437 ihtiyaç sahibine Genel Merkez aracılığıyla 3 Milyon 404 bin 479 Lira nakdi yardım yapıldı” dedi.

YABANCILARIN YARDIMLARI BM’DEN GELİYOR

Kaymakam Altıntaş; “Türkiye’de yaşayan yabancılara yönelik Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü tarafından yapılan kişi başı 120 Lira olan yardımlardan Gölcük’te 172 ihtiyaç sahibine toplamda 270 Bin 600 Lira yardım yapıldı. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların Türkiye tarafından değil Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü tarafından yapılarak, yardımların kişi başı aylık 120 lira olarak Kızılay Kart aracılığıyla ödendiğini ifade etmek isterim’ diyerek önemli bilgi verdi.

YARDIMLAR ARTIK AYLIK OLARAK YAPILIYOR

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş son olarak yaşlılık aylığı, engelli ve engelli yakını aylığı alan ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yardımlarda yenilik yapıldığını ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürlüğü tarafından 2022 sayılı kanun kapsamında ileriye dönük peşin olarak 3 aylık olarak yapılmakta olan yaşlı, engelli ve engelli yakını aylıklarının 1 Eylül 2018 tarihinden itibaren 1 aylık olarak ödenmeye başladığını açıkladı.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

52 + = 61