KATLİAMIN FAİLİNE İSTENEN CEZA BELLİ OLDU!

Yılbaşı akşamı Derince Deniz Mahallesi önündeki bir kıraathanede adeta bir katliam yaşanmıştı. İddialara göre İlhami Ayğan ve Kıyas Ayğan ile birlikte alkol aldıkları öne sürülen Talip A., yaşanan tartışma neticesinde pompalı tüfekle olay yerine gelerek iki kardeşi öldürmüştü. İşte Talip A.’nın iki kardeşin cinayetiyle suçlandığı dava bugün görüldü.

NE OLMUŞTU?

Alınan bilgiye göre yılbaşı akşamı Derince Deniz Mahallesi Ören Sokak üzerinde bulunan bir kıraathanede yeni yıla dakikalar kala birlikte alkol alarak giren Talip A. (37), Kıyas Ayğan (50) ve İlhami Ayğan (46) tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Talip A. kıraathanenin hemen yanında bulunan ofisten aldığı pompalı tüfekle yeniden kıraathaneye gelerek Ayğan kardeşlere ateş etti. Talip A.’nın silahından çıkan saçmalar İlhami ve Kıyas Ayğan’a isabet etti. Kanlar içinde kalan iki kardeş yere yığılırken Talip A. ise pompalı tüfeği aldığı ofise geri bırakarak olay yerinden ayrıldı.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Kıyas ve İlhami Ayğan kardeşlerin yaşamını yitirdiği tespit edildi. Acı haberi alan Ayğan kardeşlerin yakınları ise olay yerine gelerek sinir krizi geçirdi. Olay yerinde Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin incelemelerinin ardından Ayğan kardeşlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Kocaeli Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheli Talip A.’nın yakalanması için çalışma başlattı.

4 KİŞİ DAHA YAKALANDI

Yapılan çalışmalar sonucu Talip A.’nın gidebileceği yerleri takibe alan polis ekipleri, şüphelinin Akpınar TOKİ Konutlarında bulunan M.D. (51), S.A. (59), M.M. (52) ve F.Y. (41) isimli arkadaşlarının yanında olduğunu tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda cinayet şüphelisi Talip A. saklandığı evin deposunda gece 03: 00 sularında polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Talip A.’nın saklanmasına yardım ettiği öne sürülen 4 arkadaşı da polis ekiplerince gözaltına alındı.

İÇMEYE GİTMİŞ

Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Talip A.’nın kıraathanede İlhami ve Kıyas Ayğan kardeşlere gariban olduğunu ve derdini dinlemesini söylediğini, kendilerini tersleyince de moralinin bozularak cinayeti işlediğini, olaydan sonra da gittiği arkadaşlarının yanında alkol almaya devam ettiğini söylediği öğrenildi. Talip A. tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

Bugün görülen davanın ardından Cumhuriyet savcısı, Talip Atalay’ın ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Dava, Talip Atalay’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

24 − = 23