Kasa hırsızı yakalandı

Kocaeli Darıca İlçesinde, bir market zincirinin şubesine girerek kasayı spiral motoru ile kesip 87 bin lira parayı alan ve havalandırma boşluğundan tırmanarak kaçan hırsız, Kocaeli Polisi tarafından İstanbul’da yakalandı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre;  Darıca İlçesinde faaliyet gösteren bir market zincirinin şubesinde, 18 Ocak 2020 günü meydana gelen olayda,  markete gizlice giren bir şahıs, kasayı spiral motoru ile keserek içerisinde bulunan 87 bin lira parayı çaldı. Ardından havalandırma boşluğundan metrelerce tırmanarak, olay yerinden kaçtı. Sabah saatlerinde iş yerine gelerek durumu fark eden çalışanlar, hemen durumu polise bildirdi.

87 BİN LİRA ÇALDI

Olayla ilgili çalışma başlatan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü ve Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü yapmış oldukları incelemeler sonucu,  iş yeri güvenlik kameraları ve MOBESE ‘den olayı gerçekleştiren şüphelinin marketin kapanma saatine yakın bir zamanda iş yerine geldiği, daha sonra içeride bir noktaya saklanarak marketin kapanmasını beklediğini tespit etti.   Yakalanmamak amacıyla maske ve eldiven kullanan şüphelinin, market kapandıktan hemen sonra saklandığı noktadan çıkıp kasanın bulunduğu odaya girdiği ve yanında getirdiği spiral motor ile kasayı keserek içerisinden bulunan 87 bin lira parayı çaldığı belirlendi.

20 BİN LİRA İLE İSTANBULDA YAKALANDI

Kasa Olayı gerçekleştiren kişinin daha sonra havalandırma pervanesini kırdığı ve havalandırma boşluğundan yaklaşık 5 metre tırmanarak olay yerinden kaçtığı belirlendi. Bölgede bulunan MOBESE kameralarında, şüphelinin kaçarken kullandığı araç ve kimliği tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucu olayı gerçekleştiren şüphelinin K.S olduğu ve 2 ayrı suçtan kaydı bulunduğu belirlendi. Şüpheli Kocaeli Polisi tarafından İstanbul ili Pendik İlçesinde düzenlenen operasyon ile yakalandı. Yakalanan K.S ile birlikte kasadan çalınan 20 bin lira parada ele geçirildi. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğünde İşlemleri tamamlanan şüpheli  Gebze Adliyesine sevk edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

31 − 25 =