Kartepe’den Mehmetçiğe selam

Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezinde kayak tutkunları ve Jandarma Arama Kurtarma Timleri İdlib şehitlerini anmak için pistte dev Türk bayrağı açarak kaydı.

JAK TİMLERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE

İdlib’de sürdürülen Bahar Kalkanı Harekatı’nda Esed rejimi tarafından yapılan hain saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Mehmetçikler için tüm Türkiye tek yürek oldu. Kocaeli’de de kayak tutkunları şehitleri anmak için pistte dev Türk bayrağı ile kaydı. Kartepe ilçesinde bulunan Samanlı Dağları’ndaki kayak merkezinde Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma Timleri öncülüğünde bir araya gelen kayak tutkunları, İdlib şehitlerini anmak için dev Türk bayrağını dalgalandırarak kaydılar.

2 BİN 500 KİLOMETRE

Yaklaşık uzunluğu 2 bin 500 metre olan pistte toplanan kayak tutkunları dev Türk bayrağını açarak etrafında toplandı. Kayak tutkunlarına JAK timleri ve kayak merkezi çalışanları da kar motorları ve paletli kar araçları ile eşlik etti. Siren eşliğinde Türk bayrağını dalgalandırarak pistte kayan vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik kayışın ardından bayrak etrafında toplanan kayak tutkunları ve JAK timleri şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

VATANIMIZ BİR BÜTÜNDÜR

Kayak antrenörü Cengiz Kürev, İdlib’de savaşan Mehmetçiğin yanında olduklarını göstermek istediklerini ifade ederek, “Bugün burada İdlib’de şehit düşen askerlerimiz için bir kayış yapmayı planladık. Burada jandarma ekiplerimiz ve kayak okulumuzun desteği ile yaptığımız kayışımızı kazasız, belasız bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bayrağımızı açıp siren sesi ile birlikte pistimizin sonuna kadar ineceğiz. Buradan tüm Mehmetçiğimizin Allah yardımcıları olsun, şehit düşenlere de Allah rahmet eylesin. Geride kalan ailelerine sabır diliyoruz. İnşallah bunun tekrarının olmamasını diliyoruz. Bizim vatanımız bir bütündür. Kesinlikle hiçbir karesini hiç kimseye bırakmayacağız. Ölürcesine vatanımızı savunacağız” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 3