KARTEPE BELEDİYESİ CÜNEYT ARKIN’I UNUTMADI

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın’ı Kartepe Belediyesi unutmadı. Açık hava sinemasında bu hafta Arkın’ın anısına yayınlanan “Savulun Battal Gazi Geliyor” filmi Kartepeliler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Açık havada sinema izleme keyfini nostaljik olmaktan çıkararak günümüze taşıyan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatıyla hayata geçen “Yazlık Sinema Günleri”ne bu hafta sonu geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın anısına yayınlanan “Savulun Battal Gazi Geliyor” filmi Kartepeliler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

FİLMİN KONUSU

1973 yapımı “Savulun Battal Gazi Geliyor” filminde usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın yanı sıra Zuhal Aktan, Reha Yurdakul, Birsen Ayda, Kazım Kartal, Doğan Tamer’in yanı sıra birçok isim eşlik ediyor. Filmde Bizanslılar, Türkleri Anadolu’dan atmaya yönelik planları yeniden uygulamaya koyar. İslamiyet’e karşı savaş açan Kara Şövalye ve adamları geçtikleri her yeri yakıp yıkmaktadır. Bu köylerden birinde, kız kardeşi ve babasına eziyet edilen bir genç, öcünü almak için elinden geleni yapması anlatılıyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Yazlık sinema günleri ile nostalji olmaktan çıkardığımız etkinliğimize hemşehrilerimizin büyük ilgi göstermesi bizleri de memnun ediyor. Bu hafta hayatını kaybeden Türk sinemasının usta aktörü, sanatıyla, duruşuyla örnek olan büyük sanatçı Cüneyt Arkın’ın çok beğenilen filmlerinden birine yer verdik. Arkın’a Allah’tan rahmet dilerken sevenlerine başsağlığı diliyorum. Kartepemizde yaz sinema günlerine devam edeceğiz. Eşlik eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 3 =