KARANTİNADAKİ SINIF SAYILARI DÜŞÜYOR

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, dün okullardaki koronavirüs karantinası durumu ve eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Mert, yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında, tüm kademelerde yüz yüze eğitimle başladı. Tüm öğrencilerimize ve eğitim camiamıza başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz, uzun bir zamanın ardından okullarımızla buluştu ve okullarda büyük bir coşku olduğu görülüyor. Öğrencilerimiz, oldukça iyi bir şekilde eğitimlerine devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Sözlerine devam eden Müdür Mert, “Okullarımızda koronavirüse karşı birçok tedbir aldık ve bu tedbirleri almaya da devam ediyoruz. Her okulumuza dezenfektan ve temizlik malzemeleri bulunuyor. Okullarımız sürekli olarak dezenfekte ediliyor. Herhangi bir pozitif vaka çıkması durumunda da gerekli tedbirleri alıyoruz. Anaokullarında sınıflarda bir öğrenci pozitif olursa o sınıfı karantinaya alıyoruz. Diğer kademelerde de herhangi bir sınıfta birden fazla pozitif vaka görülürse o sınıf karantinaya alınıyor. Karantinaya alınan sınıflarda eğitim, uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor” dedi.

Müdür Mert, açıklamasının devamında “Şu an ilçemizdeki karantinaya alınan sınıf sayısı 20’li rakamlarda seyrediyor. Geçtiğimiz haftalara göre düşüş olduğu görülmekte. Bu da ilçemizdeki okulların yüzde 2’sine tekabül ediyor. Pozitif vaka olan öğrenci sayımız ise 64. Karantina süreçlerinden sonra okullarımıza gelerek eğitimlerine yüz yüze devam edecekler. Aşı konusuna da öğrencilerimizin ilgili olduğunu görüyoruz. Aşılarını olmak isteyen öğrencilere de velilerinin de onayıyla aşıları yapılıyor. Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

12 − = 4