Karamürsel Köprülü Kavşağında son 100 metre

Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağında 296 metrelik kapalı kesitin son 100 metresinde tünel hafriyatı kazı çalışmaları yapılıyor.

 D-130 Karayolu’nun Karamürsel geçişine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda 296 metrelik kapalı kesitin son 100 metresinde tünel hafriyatı kazı çalışmaları yapılıyor. Radye temel imalatlarının başladığı Karamürsel Köprülü Kavşağı’nda, perde ve foroz beton yapımı devam ediyor. Tünel içi yalıtım malzemesi döşenmeye devam ederken tünel giriş ve çıkışına oto korkulukların yapımı tamamlandı.

348 ADET KİRİŞ MONTE EDİLECEK

Kocaeli’nin Seka Tüneli’nden sonraki en uzun tüneli olma özelliğine sahip Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı, 19 metre genişliğinde 296 metre kapalı kesite sahip. Kalan 100 metrelik kapalı kesit tünel kazı çalışmalarının tamamlanması sonrası 348 adet ön gerilmeli kirişle tünelin üstü kapatılacak. Temel kazı çalışmaları biter bitmez kiriş montajlarına başlanacak. Tünel yapımı için gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, 100 bin metreküp yaklaşık 10 bin kamyon hafriyat çıkarıldı.

803 ADET FORE KAZIK ÇAKILDI

D-130 Karayolu’nun Karamürsel geçişi, şehirlerarası yolcu ve lojistik taşımacılığının önemli güzergâhlarından.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda dev bir projeyi bölgeye kazandırmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda 803 adet fore kazık çakıldı. 19 metre genişliğinde 296 metre kapalı kesite sahip tünelin 348 adet ön gerilmeli kirişle üstü kapatılacak.

ULAŞIM RAHATLAYACAK

Çalışmaların tamamlanmasıyla şehirlerarası yolcu ve lojistik taşımacılığın önemli güzergâhlarından biri olan Karamürsel’de kent içi trafiğin yanı sıra şehirlerarası ulaşım da rahatlamış olacak. Transit trafik nedeniyle merkez ışıklarda araç trafiği yaşanan bölgede, ışıklarda uzun süre beklemek durumunda kalınıyordu. Şehrin giriş ve çıkışlarında uzun kuyruklar oluşuyordu. Transit giden trafik yerin altına alınacağı için üst taraftan güvenli ve hızlı bir şekilde Karamürsel merkezine giriş çıkış imkânına kavuşulmuş olacak.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 6