KALDIRILIYOR…

RTÜK, Netflix’in çocuk istismarı tartışmasıyla gündeme gelen ”Cuties” adlı filmi kataloğundan çıkarması gerektiğine karar verdi. Öte yandan ”Devletin Zirvesi Anırkabir’de” ifadesi nedeniyle de Akit TV’ye idari para cezası uygulanması kararı alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), popüler dizi ve film platformu Netflix’in 9 Eylül’de yayınlayacağı ve çocuk istismarı yapıldığı nedeniyle tartışılan ”Cuties” isimli filmin kaldırılmasına karar verdi.

Üst Kurul’dan yapılan açıklamada Türkçe’ye ”Minnoşlar” olarak çevrilen programın 11 yaşında bir çocuğu konu almasına karşın 18 yaş üstü yetişkin izleyicileri hedeflemesi üzerinde duruldu.

Değerlendirmeler sonrasında oy birliği ile yayıncı kuruluşun programı kataloğundan çıkarması gerektiğine karar verildi.

AKİT TV’YE İDARİ PARA CEZASI

Öte yandan RTÜKAkit TV‘nin 30 Ağustos törenleri sırasında Anıtkabir için kullandığı ifadeye ilişkin incelemesini de tamamladı.

Buna göre ”Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünün ihlal edildiği tespit edilerek yayıncı kuruluş hakkında idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 73 = 80