KAHRAMAN ŞOFÖR HAYAT KURTARDI!

Değirmendere’den İzmit’e seyir halinde olan 721 nolu 41 K 9755 plakalı özel halk otobüsünün şoförü Burak Bayram, aracında fenalaşan yaşlı teyzeyi güzergâhından çıkarak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi.

Kahraman şoför; İki yıldır Değirmendere-İzmit hattında şoförlük yapıyor. Geçtiğimiz günlerde tüm insanlara örnek olabilecek bir davranışa imza attı. Bayram, Değirmendere rıhtım durağından aldığı yaşlı kadının İzmit Sanayi mevkiinde fenalaştığını fark etti. Diğer yolcuların da uyarması üzerine arabayı hemen sağa çekti ve yolcuyla ilgilendi. Şoför Burak Bayram, fenalaşan yolcunun başını sabit tutarak ilk yardımda bulundu.

KUCAĞINA ALIP HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Bayram, “Durumu ilk fark ettiğimde hemen 112 Acil Servis’i aramak geldi aklıma, sonra yakın diye Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürdüm. İki kişi koluna girdi, ben de kucağıma aldım ve hastanedeki yetkililere teslim ettik. 50-60 yaşlarındaki teyzenin kalp spazmı geçirdiğini öğrendik. Bilinci yerindeydi fakat göz bebekleri yukarı kaymaya başlamıştı, yolculardan yardım isteyerek zar zor müdahale edebildim. Ailemde de iki kişiyi ağır hastalıklardan dolayı kaybettim, bu yüzden bu duruma bu kadar soğukkanlı yaklaştım ve kötü bir sonuç doğurmaması için elimden gelen her şeyi yaptım. Daha sonra kendi güzergahıma devam ederken aklım hastanede kaldı.  Birkaç saat sonra hastaneyi arayarak iyi olduğunu öğrendim ve rahatladım. Birçok vatandaşımız arayarak da teşekkür etti, ben yapmam gerekeni yaptım. Kooperatif başkanımız Mehmet Yaşar ve müdürlerimiz de arayıp tebrik ettiler. Bizim kooperatifimizdeki tüm şoförler benim yaptığımı yapar” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

77 − = 67