Kafe ve Restoranlar Kapanıyor Mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kötü haber geldi. Açıklanan haritada Kocaeli, yüz binde 112,25 vaka ile yüksek riskli iller arasında yer aldı. Bu hafta yaşanacak serbestinin ardından önümüzdeki hafta kafe ve restoranlar yeniden kapatılabilir

YÜZDE 13’LÜK ARTIŞ

Vaka sayısının her hafta arttığı Kocaeli, yüksek riskli illerden çok yüksek riskli iller arasına girdi. Yüz binde 99,18 olan günlük vaka sayısı, yüz binde 112,25 olarak gözüktü. Kocaeli’de haftalık vaka sayısı yüzde 13’lük artışla 2 bin 442’ye çıktı.

YASAKLAR GELEBİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, illerde iki haftalık izlemelerin ardından kararların hayata geçtiğini ifade etmişti. Buna göre Kocaeli içinde bulunduğumuz haftada da yüz binde 100 vakanın üzerine çıkarsa yasaklar yeniden gelmesi söz konusu oldu.

ÇOK DİKKATLİ OLALIM

Kocaeli’de kafe ve restoranların açık kalabilmesi için, cumartesi günlerinde kısıtlama uygulanmaması için içinde bulunduğumuz haftada çok dikkatli olması gerekiyor. Aksi durumda vaka sayısı daha da artacak ve yasaklar geri gelecek.

Türkiye’de yerinde karar dönemine geçilmesi ile birlikte artık tedbirler lokal olarak alınıyor. Yani artık tedbirler için illerdeki vaka sayısı önemli olacak. Vaka sayısı artan illerde tedbirler dönecek, azalan illerde kalkacak. Bu durumda Kocaeli bu hafta corona virüs oranıyla Kocaeli’de ki kısıtlama tablosunu belirleyecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

14 − 7 =