“KADINLARIN SESİ OLMAYA TALİBİM”

DSP Gölcük Belediye Başkan Adayı Gülten Erenkaya ve DSP Gölcük İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu, gazetemize ziyaret etti. Başkan Adayı Erenkaya ziyaretinde “Gölcük´e artık kadın eli değmeli.  Kadının sesine ses olmaya talibim” dedi.

Demokratik Sol Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Gülten Erenkaya ve İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu gazatemizi ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında projelerinden bahsetti  Erenkaya, “Gölcük’de yaşayan insanlarız. Gölcük´ün  sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümleri için projelerimiz var. Önceliğimiz kadınlar ve çocuklarımız. Çocuklarımız için, kültürlenebilecekleri alanlar yapacağız. İş merkezleri  düzenlenecek ve kadınlarımıza iş olanağı sağlanacak. Kullanılmayan iş merkezlerinin iki katını atöyle olarak düzenleyip giriş katını çocuk kreşi olarak hazırlayacağız. Bu katlarda ayrıca revir ve PTT´de olacak. Çocuk sahibi anneler  huzurlu bir ortamda çalışacaklar. Akılları çocuklarında da kalmayacak Kadınlarımız istihdam sağlamış olacak ve ekonomiye katkıda bulunacak. ” ifadelerini kullandı.

“AVMYE KARŞIYIM”

Yıkılan sanayinin kalan arazisi üzerine düşündüğü proje olarak Erenkaya “İnsanlar duvar içine hapsolsun istemiyorum. Bunun yerine sosyal büyük kompleksler düşünüyorum. İnsanların rahat rahat, sıkılmadan gezebileceği,  bu büyük kompleksin içerisinde Pazar yerleri, sinema, otoparklar, tiyatrolar, aş evi, Cem Evi ve yaşllarımız ve kimsesiz vatandaşlarımız için onların refah içinde yaşayabilceği bir yaşam kompleksi düşünüyorum. Gölcük´de her gelenekten insanlar var. Hepsini düşünüyoruz. Yaşlı ve evsiz vatandaşlarımız sahipleneceğim” dedi.

“GAZİ ORTAOKULU ÜZERİNE”

Gazi Orta okulu üzerine yapacağı projeler için “Bu alan üzerine altı oto park üstü sadece yeşil alan olan bir proje olacak. Betonlaşmadan uzak bir şehir planlıyorum. Çocukların yeşil alanda negatif enerjilerini atabileceği şehrin merkezinde, gözlerin yeşille buluştuğu, bir proje gerçekleştireceğiz.” söyleminde bulundu.

“KUMARHANE VE MEYHANELER ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK”

Erenkaya, “Şehrin içinde akşam saat 22.00 itibari ile trafik akışı olmayacak. Kumarhane ve meyhaneler şehir dışına taşınacak, Gölcük içine aydınlatmalar yapılacak. Gölcük gece, ışıl ışıl bir şehir olacak. Saat kaç olursa olsun ailenizle birlikte Gölcük´ün sokaklarında korkusuzca dolaşabileceksiniz. “ dedi.

“ŞİRİNKÖY´E ATM´LER GETİRECEĞİZ”

Şirinköy´ün ATM sorununa çözüm olarak “Anıtpark´a boyacılar için lostra kurulacak, Gölcük´ün 50 mahallesinden 50 akil insan seçilecek. Mahallelerin sorunları ve sıkıntıları için bir birim kurulacak, Şirinköy´ün en büyük sorunu olan ATM sıkıntısı çözülecek. Şirinköy´e her bankanın ATM´si yapılacak.” İfadelerini kullandı.

“7/24 AÇIK BELEDİYE”

Erenkaya “7/24 açık belediye olacağız. İhalelerimizi canlı olarak yapacağız, gerekmedikçe de ihale yapmayacağız. Bazı işleri kendi bünyemizde yapmak için bu noktada istihdam sağlayıp insanları iş sahibi yapacağız. Şeffaf ve halka açık bir belediye olacağız.”dedi.

“TARIMA TAM DESTEK ”

Tarım ve tarımcılara yapacağı destekten bahseden erenkaya, “ Gölcük´ün tüm köylerine, Ulaşlı´ya, Hisareyn´e, İhsaniye´ye tarımcılıkla uğraşmak isteyen herkese ve mevcut çiftçilere tarım için destek olacağız.” söyleminde bulundu.

“SOKAK HAYVANLARINA KARINAK”

Sokak hayvanı mevzusu ile ilgili düşüncelerini açıklayan Erenkaya, “Gölcük´ün yukarısındaki bir köye sokak hayvanlarımızın barınması, yemesi, içmesi ve daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları için büyük bir barınak yapacağız.” dedi.

“HEMCİNSLERİMİN NEFES KADAR YANINDA OLACAĞIM”

Erenkaya sözlerini “ Ben Gülten Erenkaya olarak, kadın bir belediye başkanı adayı olarak, kadınlarımızın sorunlarını bilerek aslında Gölcük´te kadın olmanın ne demek olduğunu bilerek, her zaman tüm Gölcüklü  hemcinslerimin nefes kadar yakınında olacağım. Sosyal hayata karışmanız, istihdam sağlamız en büyük hedefim olacak. Ben Gölcük´te büyüklerimin kızı, küçüklerimin ablası olmaya talibim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“BEN SOKAKLARDAN GELDİM”

Ziyaret sırasın konuşan DSP İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu, tabiri caizse Gölcük’te adı unutulan, Gölcük’te tabelası bile olmayan bir partiyi yeniden canlandırdı.Canla başla çalışan bir ilçe Başkanı olan Garipoğlu konuşmasının en başında sokaktan geldim dedi.  DSP Gölcük ilçe başkanı Çağlayan Garipoğlu “Ben bu sokaklarda büyüdüm. Kahkalarım da bu sokaklarda duyuldu, feryatlarımda! Ben bu sokaklarda öğrendim diyor dostluğu, kardeşliği,
ne biliyorsam sokaklar öğretti bana, Mert olmayı,kendime göre cesur yaşamayı
Ve sokakları öyle iyi biliyorum ki, projelerimizde o yüzden kimsesizlerin sesiyiz diyorum” dedi.Garipoğlu, “Ve bu yüzden diğer partilerin projelerini beğenmiyorum. Çünkü onlar sokakları bilmez. Gölcük´ün kaç mahallesi olduğunu bilmez. Hangi mahallede çukur var bilmezler. Bu seçimde denge partisi olduğumuzu düşünüyorum. Ve hedefimiz 2023 diyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 54 = 60