“GELENEKSEL SANATLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

GÖLCÜK BELEDİYESİ GELENEKSEL SANATLARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

 

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kasım ayı etkinliğinde, “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapıldı. Üç gün süren eğitimin sonunda Başkan Ali Yıldırım Sezer eğitime katılanlara sertifikalarını verdi.

Gölcük Belediyesi Sanat Günleri kapsamında, kültürel mirasımızı korumak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımız ile ilgili eğitim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kasım ayı etkinliğinde; “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” sanatlarıyla ilgili eğitim verildi. Uzman eğitmen Ebru Deniz Balıkesir’den Gölcük’e gelerek, katılımcılara kültürel sanatlarımızla ile ilgili çok özel bilgiler aktardı ve uygulamalı olarak eğitim verdi.

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Adnan Menderes İş Merkezi’nde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde yapılan eğitime 13 bayan katılırken, üç gün boyunca eğitim programı devam etti. Katılımcılar unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel sanatlarımız olan “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” ile ilgili bilgileri A’dan Z’ye öğrendiler. Balıkesir’den ilçemize gelen, somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı sanatçı Sevgi Bayram, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yok olma tehlikesi altında olan “Dokuma Takı ve Çarpana Dokuma” tekniğiyle ilgili Başkan Sezer’e bilgi verdi ve örnek sanat eserlerini gösterdi.

“GELENEKSEL SANATLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Tören öncesinde konuşma yapan Başkan Sezer, “Gölcük’ün adının sanat, kültür, sporla anılması gerektiğini düşünüyor, bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleneksel sanatlara eğer biz sahip çıkarsak, gençlerimize de kültürümüzü tam anlamıyla aktarabiliriz. Bu kapsamda geleneksel sanatların da yaşatabilmesi için Gölcük Belediyesi Sanat Günleri adı altında eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu sizlerin katımıyla da değerli bir hale geliyor. Sanat alanında, kültürel, milli ve manevi değerlerimizin yaşaması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Katılımlarınız için sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

SERTİFİKALARI BAŞKAN SEZER VERDİ

Konuşmanın ardından Başkan Sezer, eğitim programına katılan bayanlara sertifikalarını taktim etti ve Uzman Eğitmen Ebru Deniz’e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi vermesiyle sertifika töreni son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

80 − 70 =