İstiklal Marşı’nın 99. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 99. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Her sene başka bir okul tarafından yapılan program bu sene Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlandı. Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

YOĞUN KATILIM

Vali Hüseyin Aksoy’un katılmadığı programa Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz,  Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça,  İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, İzmit Belediyesi Başkan Vekili Cem Güler MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İYİ Parti İl Başkan Vekili Kaan Dilmen,  Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir,  Muharip Gaziler Dernek Başkanı Nurettin Recep Sağlık çok sayıda öğrenci katıldı.

İSTİKLAL MARŞI’NI SEVMEK ÜLKEMİZİ SEVMEKTİR

Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Cengiz Altunbaş programın açılış konuşmasında, “İstiklal Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz gerekir. Düşman orduları Türk Yurdunun her tarafına sokulmuştu. Mehmet Akif, en olumsuz durumlarda bile ümitle kalmayı aşılamıştır. Vatanın korunmasını, şehitlerini unutmayan bir milletle kurtuluş gelecekti ve öyle de oldu. Türk Milleti hayasızca saldırılara karşı koydu. İstiklal Marşı’nı sevmek ülkemizi sevmektir, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır” dedi.

BİRİNCİLER: Resim yarışmasında birinci olan Gebze Zafer İlkokulu öğrencisi Zeynep şevval Güler, şiir yarışmasında ikinci olan Dilovası Mübeccel Çolakoğlu Ortaokulu öğrencisi Aleyna Atasoy, kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Karamürsel İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Sevdanur Hürfikir’e ödülünü Vali Yardımcısı Dursun Balaban takdim etti. İKİNCİLER: Resim yarışmasında ikinci olan Necdet Calp İlkokulu öğrencisi Enes Can Batar, şiir yarışmasında ikinci olan Derince Sırrıpaşa Ortaokulu öğrencisi Yasemin Çetin, kompozisyon yarışmasında ikinci olan Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Öztürk’e ödülünü Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan takdim etti. ÜÇÜNCÜLER: Resim yarışmasında üçüncü olan Başiskele Kartonsan İlkokulu öğrencisi  Büşra Eken, şiir yarışmasında üçüncü olan Gebze Ahmet Zeki

Büyükkuşoğlu Ortaokulu öğrencisi Emine Sude Karagöz, kompozisyonyarışmasında üçüncü olan Darıca Şehit hasan Kaya Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi İlknur Bozkurt’a ödülünü Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar çakmak takdim etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 54 = 60