İŞTE YALI EVLERİ VE ERİKLİ TEPE TABİAT PARKININ FİYAT LİSTELERİ

Gölcük Belediyesi’nin turizm alanında çok önemli projelerinden birisi olan Değirmendere eski Yalı Mahallesi Tarihi Evleri‘nin aslına uygun biçimde yenilenerek Gölcük halkının kullanımına sunulmasını kapsayan projedir.

Değirmendere Yalı Evleri Onarımı Projesi kapsamında eski Yalı Evleri yenilenmiş ve içerisinde sanatsal faaliyetlerin, otel, kütüphane ve restoranların bulunduğu muhteşem bir tesis başta Gölcük Değirmendere sakinleri olmak üzere, tüm Kocaeli’mizin hizmetine sunulmuştur.

Değirmendere Yalı Evlerinde Kahvaltı imkanları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Değirmendere denildiğinde zaten akla ilk olarak yaz kış canlı olan Değirmendere Sahili ve sahil boyunca uzanan çay bahçeleri, kafeleri gelir.

Yalı Evleri projesinin biterek hizmete girmesiyle artık Değirmendere bu güzel konakları, tarihi Yalı Evleriyle anılır hale gelerek. Eski ihtişamlı günlerine tekrar kavuştu.

YALI EVLERİNDE KAHVALTI
Değirmendere Yalı Evlerinde serpme kahvaltı ve tabak halinde kahvaltı alabilir, tarihi doku içerisinde sevdiklerinizle birlikte keyifli kahvaltılar yapabilirsiniz. Yalı evlerini ziyaret edebilir, kafe-restoran bölümünde kahvaltınızı yapabilir, çayınızı kahvenizi yudumlayarak bulunduğunuz yere değer katabilirsiniz.

Değirmendere Yalı Evlerinde Kahvaltı Fiyatları
Değirmendere Yalı Evlerinde Kahvaltı yapmak isterseniz fiyatlandırma konusunda iki seçeneğiniz var.
Tesis bünyesinde Serpme Kahvaltı kişi başına 30 TL ,
Tabak Kahvaltı kişi Başı 20 TL olarak ücretlendirilmektedir.
Peynirli omlet7 TL, Sucuklu omlet 8 TL, menemen 7 TL, Mıhlama, 18 TL, Kaşarlı tost 7 TL, Sucuklu tost 8 TL, Karışık tost 9 TL.

BU TATLAR KAÇMAZ
Gölcük Belediyesi Tarihi Yalı Evleri Restoran bölümü birbirinden lezzetli ve ödüllü tatları ile sizleri bekliyor.
Restoranın birbirinden lezzetli yemekleri ile sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar hem tesisi hem de toplu siparişleriniz ve özel günleriniz için sizlere hizmet vermeye devam ediyor.

RESTORAN FİYATLARI
ÇORBALAR
Günün çorbası 7 TL. Mercimek Çorbası 7 TL.
SALATALAR
Mevsim Salatası 8 TL, Çoban Salata 8 TL, Tom Balıklı Salata 10 TL

APERATİFLER
Parmak Patates 6 TL, Elma Dilim Patates 8 TL, Kiremitte Kaşarlı Mantar 13 TL, Cacık 6 TL, Yoğurt 6 TL, El Açması Peynirli Gözleme 9 TL, El Açması Kıymalı Gözleme 12 TL, El Açması sebzeli Gözleme 10 TL

ANA YEMEKLER
Yalı Piliç 20 TL, Piliç Şnitzel 20 TL, El Açması Mantı 21 TL, Kiremitte Kaşarlı Köfte 22 TL, Etli yaprak Sarma 14 TL, Pastırmalı Kuru Fasülye 15 TL, Hünkar Beğendi 32 TL, Pirinç Pilavı 7 TL, Hanburger Menü 17 TL. Bolonez Makarna 12 TL, Napoliten Makarna 12 TL,

TATLILAR
Mangolya 12 tl
Malaga 15 TL, Profiterol 8 TL, Mini Ekler 7 TL, Sütlaç 7 TL
Rulo Pasta 12 TL, Küllah Dondurma 2 TL, Kup Dondurma 3 TL,

Mekan oldukça güzel, otantik ve farklı bir havası var. Çalışanlar güleryüzlü, sizlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Karar elbette sizlerin.

İSTER KİTAP OKUYUN İSTER DERS YAPIN
Gölcük Belediyesi Değirmendere Halk Kütüphanesi binlerce kitabıyla Yalı Evlerindeki yeni binasında kaliteli bir hizmet veriyor. Servet-i Fünun dönemi konseptiyle kurulan kütüphane de mobilya renk seçiminden, aksesuarlarına her şey dönemi yansıtıyor. 3 kattan oluşan kütüphanede 8000 e yakın basılı kitabın yanında 18 bin tanede E-kitap ile 1672 üyeye hizmet veriyor. 4 adet internete bağlı bilgisayar erişimi ücretsiz olarak okuyuculara sunulan bir başka imkandır. Her ay yeni sayısıyla 8 adet süreli yayın ile okuyucuların ilgi alanlarında ki yenilikleri yakından takip etmesine katkı sağlanmaktadır.
Okuyucular Kitaplar Hakkında Kolaylıkla Bilgi Sahibi Oluyor
Zemin katta bulunan 2 adet grup çalışma masası 12 kişiye ders çalışma imkanı tanımaktadır. Zemin katta ki projeksiyon ve perdesi de bu alanda çeşitli aktivitelere ortam sağlanıyor. Giriş katta bulunan 2 adet masa ile okuyucular günlük gazeteleri ve süreli yayınları rahatlıkla takip edebilmekte, ayrıca giriş katta bulunan sorgulama terminali ile de okuyucular aradıkları kitap hakkında kolaylıkla bilgi sahibi oluyorlar. Üst katta bulunan Servet-i Fünun calışma odası, Mehmet Akif Ersoy çalışma odası, 2. Abdülhamit han çalışma odası ile okuyucular bireysel ders çalışmanın yanı sıra kitaplarını da okuyabilecekleri alanları kullanabilmektedir.

TARİHİ YALI EVLERİNDE MUHTEŞEM İKİ MÜZE
Seramik Müzesi’nde “Açılı gofret sistemi” uygulandı. Bu sistem sayesinde tasarlanan obje ya da mekana açılıp kapanabilme potansiyeli sağlandı. Böylelikle obje istenmediği zaman katlanarak kapanıp mekanda hacmini başka bir fonksiyonlar için kullanılabilir olmasına olanak veriyor. Bu durum aslında kendisi değişirken çevresini de değiştirebilme olarak da tanımlanıyor. Seramik Müzesi’nde farklı bir görünümde sağlayan bu sistemin büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

69 SANATÇININ 400’E YAKIN ESERİ SERGİLENİYOR

Seramik Müzesi Binası 3 kattan ve odalardan oluşuyor. Müzede 2011 yılında başlayan ve aralıksız süren Gölcük Belediyesi Seramik Sempozyumu’nda yer almış 69 yerli ve yabancı sanatçının 400’e yakın eseri sergileniyor. Özel olarak tasarlanan bu müzenin ülke genelinden sanatseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Müze haftanın 6 günü Saat 08:30’den 17:30’a kadar açık, ücretsiz olarak gezilebilecek.

YALI EVLERİ KONAK OTEL SİZLERİ BEKLİYOR
Yalı Evleri Konak Otel vatandaşlara hizmet veriyor. 19 Odalı Muhteşem Otel,
otantik ve nostaljik yapısıyla, büyük bir beğeni topluyor. Bu güzel otelde konaklamanın bedeli oldukça ekonomik. Otelin şuanda doluluk oranı yüzde 50’lilere ulaşmış durumda.

 

İŞTE YALI EVLERİ VE ERİKLİ TEPE TABİAT PARKININ FİYAT LİSTELERİ

Gölcük Belediyesi’nin son dönemde hayata geçirdiği, ilçe halkının kültürel, sanatsal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan Tarihi Yalı Evleri’nde ve Erikli Düzü Doğal Tabiat Parkı’nda butik otel ve restoranlar bilindiği üzere belediyenin şirketi olan GÖL-AŞ tarafından işletiliyor. Şuanda hizmette olan bu işletme vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Bu iki işletmeyle ilgili toplumun geniş kesiminin fikir oluşturması için fiyat listelerini yayınlıyoruz.

İŞTE YALI EVLERİ VE ERİKLİ TEPE TABİAT PARKININ FİYAT LİSTELERİ

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 − 22 =