İŞERİ: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN KARAMSAR DEĞİLİM”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimi geçtiğimiz akşam parti binasında haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Başkan İşeri, ’24 Haziran seçimlerinde beklediğimizden daha düşük oy aldık. Bu yüzden üzüntülüyüz ama ülkemizin geleceği konusunda karamsar değilim’ dedi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Malumunuz 24 Haziran seçimlerini bir şekilde atlattık. Tabi ki alınan sonuçlar beklediğimiz sonuçlar değildi. Yani beklentimiz en azından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalacağını umuyorduk ve bekliyorduk. Çünkü sahadaki çalışmalarımızın karşılığı ve mitinglerdeki coşku bizleri bu beklentinin içerisine soktu. Yani durum onu gösteriyordu. Aynı zamanda da Millet İttifakı olarak ta parlamentoda salt çoğunluğu alacağımızı bekliyorduk. Ancak beklediğimiz gibi bir sonuç alamadık. Yani burada gerçekten şunu belirtmek isterim; bizim örgüt bazında elimizden gelen tüm çabayı gösterdiğimize inanıyorum. Çok olumsuz koşullarda, ramazan ayında orantısız güç koşullarında devletin tüm imkanlarını arkasına alan AKP’nin karşısında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Sahadaki çalışmalarımıza bakacak olursak; afişler, bayraklar, broşürler ve materyaller açısından bu fark ortadaydı. Ortada inanılmaz bir savurganlık vardı. Onlar hükümet olmanın avantajını kullandı. Bizde bu avantaj karşısında çok kısıtlı imkanlarla çok büyük mücadele verdik. Bu mücadeleyi veren tüm örgüt yöneticilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bizler bu sonucu asla beklemiyorduk. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız olan Muharrem İnce’nin yüzde 35 oranında Cumhurbaşkanlığı arasında oy alacağını bekliyorduk. Muharrem İnce’nin yüzde 30’luk oranındaki oy bandından yüzde 6 gibi bir farkı partimize yansımalıydı. MHP’den kopan belli bir Milliyetçi ve Merkez sağ oylar kendi mecrasına dönünce 2-3 oy oranı kaybımız oldu. Gölcük ortalaması da Türkiye ortalamasının aynı olduğunu görüyoruz. 600 milletvekilinin olacağı mecliste partimizin 134 milletvekili sayısının 146’ya çıkmasından başarı sağladığımız söz edilemez.

“BAŞARISIZLIĞI BÜTÜN ÖRGÜTLER SAHİPLENMELİ”

‘Eğer partimizin bir başarısızlığı varsa bunu sadece Genel Başkanımızın üzerine atmak olmaz. Burada başarısızlığı bütün örgütler sahiplenmelidir. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalsaydı böylesi bir başarısızlıktan söz edilemeyecekti. Parlamentodaki çoğunlukta da 301’in altında kalmamız bu seçimde başarısız olduğumuzu göstermiştir. Tabi şunu tekrardan belirtmem gerekiyor. Hükümetin orantısız gücü birçok noktada mağdur olmamıza neden olmuştur. Seçim günü yaşadığımız istenmeyen olaylar deneyimli arkadaşlarımız sayesinde büyümesi önlenmiştir. Değirmendere Uğur Mumcu İlkokulunda Eski İlçe Kadın Kolları Başkanımızın oğluna yapılan fizikisel saldırı Vandallıktır, magandalıktır. Bu olay asla kabul edilemez. Bu olay sonrasında onlar kendilerini haklı çıkartmak için çeşitli bahaneler söylenmesi, alkollü olduklarını söylemesi gerçekten yazıklar olsun. Bu kadar iftiralar olmaz. Bizler bu yaşadığımız bu olay sonrasında onların iftira atacaklarını çok iyi biliyorduk ve çocuklar hemen hastaneye gidip, alkol muayeneleri de yapıldı. Çocuklarda asla alkol çıkmadı. Çocuklar iş göremez raporlarında bunu almıştır. Onlar iftiralarına devam etmiştir. Bu olay gerçekten çok üzücü. Seçim akşamı daha sonuçlar belli olmadan başlatılan kutlamalar, CHP’ye düşmanlık ve delice gösteriler, magandalıkça silahlar atılmasını değerli halkımızın takdirine bırakıyoruz. O akşam yapılan halka saygısızlıktı. Yapılan bu psikolojik baskı gereksizce ve şuursuzca sevinmek hiç hoş olmamıştır. Tabi ki de sözlerimiz AKP’li sağduyulu vatandaşlarımızın dışındadır.’

“AKP’DE BÜYÜK BİR OY KAYBI VAR”

İşeri, son olarak, ‘Bilemiyorum Millet ittifakının ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kazanılması durumunda sokak olaylarını düşünmek bile istemiyorum. Okul içinde sandık başlarında görevlilerin dışında kimsenin olmaması gerekiyor. Neyi kutluyorsunuz Kişi başına gelir 20 bine mi çıktı, Ülkemizde bütün sorunlar mı bitti? Bunu anlamak gerçekten çok zor. Bunu anlamaya mümkün yok. Bizler çok sağlıklı olmayan OHAL koşullarında büyük bir mücadele vererek bu işin üstesinde geldik. Netice itibariyle ben önümüzü çok karamsar görmüyorum. MHP’nin beklenilenin üzerinde oy alması, Cumhur ittifakında denge konumunda olmasını sağlamıştır. AKP’de de büyük bir oy kaybı var. Onlar bunu başarısızlık olarak değerlendirirler mi bilemiyorum. Anayasa değişikliğini referandum belirlemeleri tek başına yapamayacaklar. Ben önümüzde çokta sağlıklı bir meclis olacağını görmüyorum. MHP’nin Cumhur ittifakıyla böyle bir birlikteliğini ne kadar sürdürecektir? Bunu zaman gösterecek. Bizler sandıktan çıkan sonuçlara saygı göstermek zorundayız. Verdikleri sözlerini 16 yılda yapamayan ve bunları vaat olarak veren iktidar umarım vaatlerini yapar, OHAL’i bir an önce kaldırır ve 81 milyonun Cumhurbaşkanı olmayı başarır’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

93 − = 92