İŞERİ AÇTI AĞZINI, YUMDU GÖZÜNÜ ÇOK SERT AÇIKLAMA

 

 

 

 

 

 

 

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, haftalık olağan toplantıda, dün açıklanan erken seçim tarihi ile ilgili olarak açıklamada bulundu.  Çok sert ifadeler kullanan İşeri, “Böyle bir baskın seçimlerde hep birlikte, Kuvay-i Milliye seferberliği başlatmak zorundayız’’ dedi. İşeri ayrıca seçim tarihini de sert bir dille eleştirdi.

 

 

 

 

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Beştepe’deki yarım saatlik görüşmesinin ardından alınan erken seçim kararı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri; ‘’Böyle bir baskın seçimlerde hep birlikte, Kuvay-i Milliye seferberliği başlatmak zorundayız’’ dedi.

‘’CHP EN CİDDİ HASSASİYETİ GÖSTEREN PARTİDİR’’

‘’Gündemimiz değişti’’ diyen Başkan İşeri; ‘’ 26 Ağustos diyen irade dün seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı. Bunun adı artık erken seçim değil, baskın seçimden öte! Ramazan ayında seçim için yollarda olacağız. Gerçekten işimiz zor. CHP’nin işi hiçbir zaman kolay olmamıştır. Cumhuriyet’in ilanında bu yana CHP her zaman laik, demokratik hukuk devlerini savunma konusunda en ciddi hassasiyeti gösteren partidir.

‘’SORUYORUM NEDEN ERKEN SEÇİM?’’

‘’Neden erken seçim kararı alındı’’ diye soran Başkan İşeri; ‘’2004 yılından bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakanlığı dönemine bakarsanız, ‘’Erken seçim yapılmasını gerektirecek hiçbir durum yoktur. Erken seçimden söz etmek bile vatana ihanettir’’ söylemlerine tanık olduk. MHP Lideri Bahçeli’de geçen hafta ‘’Erken seçim söz konusu değildir’’ diyorken bir anda, ‘’Türkiye 4 Kasım 2019’u taşıyamaz. Erken seçim kaçınılmazdır’’ dedi. ‘’Soruyorum neden erken seçim?’’ dedi.

‘’DOLAR ŞAHLANDI, EURO ŞAHLANDI’’

Başkan İşeri; ‘’Erken seçime gereksinim duyulacak ne var? Vatandaşa da soruyorum. Neden buna gerek duyuldu? ‘’Ben artık bu ülkeyi yönetemiyorum. Ben yokum artık. Ülkeyi erken seçime götürüp, ben artık bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmayacağım’’ mı deniliyor. Bu erken seçim kararını alan irade, 7 Haziran’da iktidar olmayınca ne dedi? ‘’Verin bana iktidarı, terörde bitecek. Ekonomide düzelecek’’ dedi. 1 Kasım’da iktidar oldular. Söylemlerinde düzelme oldu mu? Olmadı! 16 Nisan Referandumu için, ‘’Verin Evet’i ekonomi şahlanacak’’ dediler. hizmetler.site Şahlanan hiçbir şey yok! Dolar şahlandı, Euro şahlandı, ekonomi rayından çıktı. Sektörün içindeyim görüyorum. Mükellefler perişan durumda’’ açıklamasını yaptı.

“ZATEN İKTİDAR DEĞİL MİSİNİZ?’’

İşeri; ‘’İktidar yetkilileri bu sefer, ‘’Verin bu sefer!’’ Arkadaş neyi verelim. Zaten sen vardın. Bir daha neden erken seçim. AKP’lilere soruyorum. Neden gerek duyuyorsunuz. İktidara mı talipsiniz? Zaten iktidarsınız. Bunun içinde birçok gerekçeler aranabilir’’ diye belirtti.

“İYİ PARTİ ÜZERİNE SENARYOLAR”

Başkan İşeri, İYİ Parti üzerinde senaryolar yapılabileceğini belirterek; ‘’Siyasi partiler kanununun 2820 sayılı 36. Maddesi, ‘’bir partinin genel seçimlere katılabilmesi için ülkenin bütün illerinin yarısından fazlasında örgütlenmesi lazım’’. Örgütlendi. Son olağan kurultayının üzerinden 6 ay geçmesi lazım.  Geçmedi. Bu yönleri ile İYİ Parti tutmuyor. Ya da mecliste grubu olması lazım. Grubu yok. İYİ Parti’yi seçim dışı bırakmak için böyle bir senaryo, Devlet Bahçeli’nin aklından çıkmışsa, AKP diyebilirdi ki, ben zaten iktidarım. Her sandık sonuçları açıklanmadığı sürece bir risktir. Garantisi yoktur’’ dedi.

“İNSANLARIN AKLIYLA OYNUYORLAR’’

İşeri; ‘’Cumhurbaşkanının başkanlık sisteminden başkan olarak çıkarsa yenİ anayasaya göre korunma zırhı 400 milletvekilinin onayını gerektiriyor. Hukuki olmayan bir durumu fiilen götürüyor zaten Cumhurbaşkanı. Hukuken de başkanlığı alabilirim düşüncesi ile böyle bir erken seçim kararını almış olabileceğini düşünüyorum. Bu seçimden yeni hükümet kurma hayaliyle neyin güvenini tazeleyecek. Seçmen kitlesi üzerinde nasıl inandırıcı olacak. İnsanların aklıyla oynuyorlar’’ diye konuştu.

‘’BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’’

İnsanların artık canları boğazlarına dayanmış. Esnaf yangın içinde. Mutfaklar yanıyor. Hacizler patladı. Kimse vergisinin ödeyemiyor. Bir tane dikili ağacımız kalmadı. Telekom gitti. Fabrikalar gitti, Tüpraş gitti, Sümerbank gitti. Kamuya ait hiçbir şey kalmadı. İnsanlara bunları anlatacağız. Bıçak kemiğe dayandı. Böyle bir baskın seçimlerde hep birlikte, bir Kuvay-i Milliye seferberliğini başlatmak zorundayız. Kısa bir zamana süreci sıkıştırdılar. İşimiz hakikaten çok zor’’ açıklamasında bulundu. Ne yapmak istiyorsunuz da yapamadınız diye soruyorum AKP’lilere!’’ diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

12 − 3 =