İNANDILAR, ÇALIŞTILAR VE BAŞARDILAR

 

 

 

Gölcük Huzurevi sakinleri açtıkları el sanatları sergisi ile biz yaşlandık, artık hiçbir şey yapmadan oturalım demediler, öğrendiler, inandılar, çalıştılar ve sonunda başararak muhteşem bir sergiyi Gölcüklülerin beğenisine açtılar. Sergiye ilgi büyük olurken, Gölcük protokolü de desteğini verdi.

 

 

 

 

 

Gölcük Huzurevi sakinlerinin ürettiği eserlerinden oluşan el sanatları sergisi, Değirmendere Sanat Evinde ilçe halkının beğenisine sunuldu. Gölcük Huzurevi sakinleri açtıkları el sanatları sergisi ile biz yaşlandık, artık hiçbir şey yapmadan oturalım demediler, öğrendiler, inandılar, çalıştılar ve sonunda başararak muhteşem bir sergiyi Gölcüklülerin beğenisine açtılar. Huzurevi sakinlerinin, ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle hazırladıkları eserlerin sergilendiği sergi açılışına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş eşi  Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim,  Huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldılar.

 

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER

 

18 – 24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle hazırlanan ‘El Sanatları’ sergisine yoğun ilgi vardı. Huzurevi sakinlerinin yoğun el emeği ve göz nurunu ortaya koyduğu eserler arasında dikiş, deri, ahşap ve rölyef atölyelerinde yapılan özel ürünler yer alıyor. Sergiyi ilgiyle gezen ve eserlerin sahiplerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tüm büyüklerin ‘Yaşlılar Haftası’nı kutladı. Başkan Ellibeş, büyüklere saygının önemine değinerek, “Huzurevinde yaşayan büyüklerimizin yapmış olduğu ürünlerinden oluşan sergiyi gezdik. Çok özel ve değerli çalışmalar yer alıyor. Yaşlılarımızın zamanlarını değerlendirirken muhteşem el ürünleri yapmaları da çok önemli. Bugün teknolojinin dahi zor üretebileceği eserlerin yaşlılarımız tarafından üretildiğini gördük. Güzel el sanatlarının yer aldığı sergiyi çok beğendim”  dedi. Huzurevi sakinleri de eserlerinin üretim sürecinin çok keyifli geçtiğini söyledi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 2