İLÇE BAŞKANLARININ İSTİFASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy bugün bir basın açıklaması yaparak seçim takvimini değerlendirdi. AK Parti’nin 16. kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Eryarsoy, “Dün MKYK toplantımız sonrasında parti sözcümüz Ömer Çelik seçim takvimini açıkladı. Partimizde belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri için 5 Kasım günü başlayacak ve 12 Kasım’a kadar sürecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İl Başkanlığıma, ilçe Başkanlıkları için il ya da ilçe başkanlıklarına yapılacak. Çıkan karar doğrultusunda mevcut belediye başkanlarından başvuru alınmayacak. Meclis üyelikleri için ise son tarih 3 Aralık olarak belirlendi” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Başkan Eryarsoy konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10 bin TL, İlçe Belediye Başkanlıkları için 7 bin TL yatırılması gerekiyor. Kadın adaylarımız için bu ücret belirlenen ücretin yarısı, engelli adaylarımız için ise 4’te biri şeklinde belirlendi. Kadın ve Gençlik Kolları yöneticilerimizden başvuru yapmak için istifa zorunluluğu yok. Sadece meclis üyeliği için başvuru yapacaklar istifa etmek zorundalar. Başvuru tarihi sona erince genel merkezimin belirleyeceği bir tarihte temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklaması öncesinde aday adaylarımız kendilerini tanıtmak için ilçelerimizde danışma toplantıları yapacağız.’’

BİZE GELEN BİR BİLGİ YOK

İlçe Başkanlarının Belediye Başkanlıkları için istifa edecekleri şeklinde çıkan haberlere açıklık getiren Eryarsoy, “İlçe Başkanlarımızın istifalarının onaylandığı şekilde haberler çıktı fakat Genel Merkezimizden bize gelen bir bilgi yok. MKYK üyemiz Emine Zeybek Hanımın bana verdiği bilgi doğrultusunda İlçe Başkanlarının istifasıyla ilgili bir konuşma gerçekleşmemiş. Geçen hafta yaptığımız toplantıda yarın akşama da kadar bilginin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 44 = 47