İL BAŞKANLARI ERKEN SEÇİM İÇİN NE DEDİ?

 

 

 

 

 

İlimizdeki siyasi partilerin il başkanlarının da erken seçim için görüşleri, genel başkanlarıyla hemen hemen aynı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay seçime hazır olduklarını belirtirken, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de ‘Biz hazırız’ dedi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da seçim için şimdiden hazır olduklarının altını çizdi. AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise Erdoğan’ın vereceği kararın sonuna kadar arkasında olacaklarının belirtti. 

 

 

 

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında yerel seçimler için 2019’un beklenemeyeceğini söyledi. Hatta grup toplantısında Bahçeli, erken seçim için 26 Ağustos Pazar gününü önerdi. Bu jet açıklamaya hem iktidardan hem de muhalefetten yanıtlar gecikmedi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Bahçeli ile bir araya geleceğini ifade etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise ‘Hodri Meydan’ diyerek bende de varım dedi.

 

İŞTE İL BAŞKANLARININ ERKEN SEÇİMLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİ;

 

AK PARTİ’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

AK Parti Başkanı Şemsettin Ceyhan “Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimizin söylemlerini takip ederek kamuoyuna değerlendirme yapacağız. Böyle bir beklentimiz yoktu. Partimiz konuyla alakalı en doğru açıklamayı yapacaktır” dedi.

 

İYİ PARTİ’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, “Genel merkez gerekli açıklamayı yapmıştır. Kocaeli il teşkilatı olarak hodri meydan diyoruz. İYİ Parti’nin gümbür gümbür geldiğini açıklamak istiyoruz. Eğer böyle bir seçim olursa İYİ Parti’nin iktidara yaşatacağı sürprizlere hazır olmasını istiyoruz. İlimizde 6 milletvekili çıkaracağımız iddiasını sürdürüyoruz. Hala o iddiamızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

 

CHP’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Bahçeli’nin erken seçim açıklaması üzerine “Türkiye bir an önce bunlardan kurtulmak istiyor. 26 Ağustos da iyi bir tarih. 26 Ağustos’ta bunlardan kurtulacağız. CHP örgütleri ve sandıklarıyla seçimlere en hazır partidir. Seçim güvenliği ile alakalı çalışmalarımız sürmektedir. Halkımız ümitli olsun. Yalnızca birkaç ayları kaldı“ dedi.

 

MHP’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü Onun söylediklerini çok iyi okumak gerekiyor. Kendisi, bazı önemli gerekçeler sunarak erken seçimin yapılması gerektiğini ifade etmiştir. Biz zaten bu öngörüye sahiptik ve bu nedenle bir yıldır seçimler için çalışma yapıyorduk. Sandık görevlilerimiz tamam, seçmenlerimize ulaştık. Sadece tempomuzu yükselterek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. MHP yarın seçim varmış gibi çalışma yapmıştır. Biz hazırız” açıklamasında bulundu.

 

SAADET PARTİSİ’NDEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

SP İl Başkanı Nurettin Çelik; “Bugüne kadar bir çok seçim yaşadık hiç biri kendi takviminde gerçekleşmedi.Bütün hesaplamalar yapılıyor.Bu hesaplamalar içerisinde insanlar da siyasiler de mutsuz.Kanunen kendine verilen yetkilerin mutsuzluklarıyla seçim takvimini öne alıyorlar.Biz muhalefet partisi olarak seçimlere her zaman hazırız.Biz çalışmalarımızı yapıp milletin huzuru için eksikleri ortaya koyuyoruz. Seçimlerin erken takvimde olması neyi değiştirir? Seçimler erkene alınınca sorunlar bitmiyor.Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devam edecek olan bir yönetimde o gün ile bugün arasında ne fark var? Bu oluşum eriyor.Kendi değişimlerinin takvimini öne alıyorlar. Takvimin öne alınması siyasi değişimi gösteriyor” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 28 = 32