İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN SÜRMESİNİ DİLİYORUM

BAŞKAN SEZER, JAPONYA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU NİSHİMAKİ’NİN KONUĞU OLDU

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, eşi Türkan Sezer, GESOTİM ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ve eşi Nermin Kocaman ile birlikte; Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki ve eşinin konuğu oldu.

ANMA ETKİNLİĞİNDE RAHATSIZLANMIŞTI

Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki, Kavaklı Sahili Marina’da düzenlenen Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 20.yıl dönümü “Şehitlerimizi Anma Etkinliklerinde”, Türk – Japon dostluğu üzerine kendi anılarını anlattığı ve büyük ilgi çeken konuşması sonrasında rahatsızlanmış ve aniden programdan ayrılmıştı. Bunun üzerine Hisao Nishimaki’yi telefonla arayan Başkan Sezer, geçmiş olsun dileklerini iletmiş, Başkonsolos Hisao Nishimaki de sağlığının iyi olduğunu, Gölcük’ü çok sevdiğini ve karşılıklı dostluğu pekiştirmek ve ortak çalışmalar üzerine konuşmak için tekrar bir araya gelmeyi istediğini ifade etmişti. Başkan Sezer ve Başkonsolos Nishimaki eşleriyle birlikte, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu resmi konutunda bir araya geldiler.

İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN SÜRMESİNİ DİLİYORUM

Başkan Sezer ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada: “Japonya – Türkiye dostluğuna uzun yıllar boyunca katkıda bulunan, 17.08.1999 depremi sonrası Japonya’nın yardım faaliyetlerinde de bizzat görev alan kötü gün dostu Saygıdeğer Başkonsolosa şükranımızın nişanesi olarak plaket takdim ettik. İki ülke arasındaki dostluğun, iyi günde ve zor zamanlarda da ilerleyerek sürmesini diliyorum. Türkiye- Japonya ilişkileri, kardeş şehir, deprem galerisi gibi konulardaki sıcak, samimi sohbetleri ve konukseverlikleri nedeniyle de, Sayın Başkonsolosa ve saygıdeğer eşine, hem sevgilerimi hem de teşekkürlerimi iletiyorum”dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

8 + 2 =