İHH GÖLCÜK’TEN SURİYE’YE ACİL YARDIM KAMPANYASI

Bombardımanın yoğunlaşmasıyla insanlar, İdlip ve Hama kırsalından Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç etmeye başladılar.

Her şeylerini geride bırakan kardeşlerimiz için ACİL YARDIM gerekiyor. Bu kapsamda İHH Gölcük Temsilciliği, ilçelerindeki hayırsever, kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle hazırlanacak insani yardım malzemelerinden oluşan 1 TIR için harekete geçti.

Bölgedeki durum hakkında bilgilendirme yaparak acil yardım çağrısında bulunan İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM şu ifadelere yer verdi:

‘’Suriye’de dokuz yıldır devam eden savaşta; 700 binden fazla kardeşimizin hayatını kaybetti, daha fazlası yaralandı, bir milyondan fazla çocuk yetim kaldı. Bugünlerde, binlerce kişinin, belki onuncu kez yer değiştirerek, sığınmak zorunda kaldığı İdlib’e insanlık dışı saldırılar yapılıyor. Rejim güçleri ve Rusya, üç milyondan fazla insanın sığındığı İdlib’i, kadın-çocuk, yaşlı-genç demeden bombalamaya devam ediyor. 120 binden fazla insan, hayatla ölüm arasındaki o ince çizgide her türlü riski alıp şehri terk etmek zorunda kalarak ülkemizin sınır noktasına göç ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sizin desteklerinizle, savaşın ilk gününden beri milyonlarca mazluma yardım ulaştırdı ve ulaştırmaya devam ediyor. Neredeyse bir haftadır devam eden bombardımandan kaçan Suriyeli kardeşlerimiz için de günlerdir aralıksız faaliyetlerini sürdüren Vakfımız, acil yardım malzemeleri ile gıda paketleri dağıtıyor. Ancak göç eden insan sayısı çok fazla ve yeni göçler de kapıda. Kış şartlarında sığınacak bir yer ya da çadır bulamadığı için geceyi kadın, çocuk dışarıda geçirmek zorunda olan on binlerce kardeşimiz bulunuyor.

İnsani koşulların oldukça ötesinde acil insani yardıma ihtiyaç duyan ve soğuk kış şartlarında yollara düşen Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için sizlerden bir kez daha destek talep ediyoruz.

Gelin kardeşlerimizin acılarına ortak olalım ve yaralarını birlikte saralım; onları kardeşlik ateşiyle ısıtalım. Unutmamalıyız ki acılar paylaşıldıkça azalacaktır. İlgi ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.’’

TIR için gerekli malzemeler:

Çadır ve İç Mefruşatı (Mat-Soba-Mutfak Seti-Halı- Hasır- Sünger Yatak-Yastık-Battaniye-) Yakacak (Kömür, Pirina, mazot) Un, Su, Konserve Çeşitleri, Gıda ve Bebek kolisi, Yaralı İhtiyaç Çantası Ayni Bağışlarınızı Gölcük Tevfik Hoca Camii altında bulunan temsilcilik ofisine gelerek teslim edebilir ya da 0552 216 6141-0552 5480115 numaralı telefonlardan ulaşarak ulaştırabilirsiniz.

Nakdi bağışlarınız için ise SURİYE açıklamasıyla Ziraat Bankası Gölcük Şubesi üzerinden TR84 0001 0007 2959 8629 5650 02 temsilcilik İBANINA bağışta bulunabilirsiniz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 − 33 =